Εκδήλωση για την προσφυγική Καλαμαριά, διοργανώνει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Καλαμαριά Μητέρα Πόλη” Χρύσα Αράπογλου, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, τονίζοντας ιδιαίτερα το προσφυγικό παρελθόν και το παρών της πόλης όπου από τα Απολυμαντήρια της Αρετσούς, “πέρασαν” καραντίνα, χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μικρασία, την Ανατολική Θράκη, τον Πόντο και τον Καύκασο.

Με ανακοίνωσή της, δημοτική παράταξη της οποίας ηγείται η Χρύσα Αράπογλου, αναφέρει:

H Καλαμαριά «γεννήθηκε» από πρόσφυγες. Και η ανάδειξη αυτής ακριβώς της προσφυγικής ταυτότητας, της οποίας τα χνάρια είναι βαθιά χαραγμένα στις ψυχές και τις θύμησες αλλά πουθενά στην πόλη, είναι από τις προτεραιότητες του προγράμματος της Χρύσας Αράπογλου και του συνδυασμού «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη».

Ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, η υποψήφια δήμαρχος Χρύσα Αράπογλου και η «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» διοργανώνουν ειδική εκδήλωση την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στις 12.30, στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Καλαμαριάς (Ανδρ. Παπανδρέου 35) όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του συνδυασμού για την ανάδειξη της προσφυγικής ταυτότητας της Καλαμαριάς και θα συζητηθούν απόψεις και προτάσεις, ώστε η Καλαμαριά να τιμήσει την ιστορία, τους προγόνους της και να διδάσκει καθημερινά στις μελλοντικές γενιές ποια είναι και πώς ξεκίνησε.