Με διήμερο πανηγύρι την Παρασκευή στις 4 και το Σάββατο στις 5 Αυγούστου 2023 γιορτάζει ο προσφυγικός Δήμος Καλαμαριάς τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με χορούς και τραγούδια από τους ποντιακούς συλλόγους της Καλαμαριάς και με ποντιακό γλέντι.
Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καλαμαριάς διοργανώνει στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού εκδηλώσεις με ποντιακούς χορούς και τραγούδια.
«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος είναι μια μεγάλη γιορτή για την Καλαμαριά μας. Φέτος διοργανώνουμε ένα διήμερο πανηγύρι πλούσιο σε εκδηλώσεις, με τη συνδρομή των ποντιακών συλλόγων τιμώντας την παράδοση και τους προγόνους μας, που οδήγησαν την πόλη μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Βάσω Νικολέττου», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Βάσω Νικολέττου.
Παρασκευή 4 Αυγούστου
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 στις 9 μ.μ, ο Σύλλογος Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας», ο Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς «οι Μίθριοι», η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς και η Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς θα παρουσιάσουν χορούς από τον Πόντο.
Σάββατο 5 Αυγούστου
Την Σάββατο 5 Αυγούστου στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί ποντιακό γλέντι, με τον Θοδωρή Κοτίδη στη λύρα και το τραγούδι, το Νίκο Σιδηρόπουλο στο λαούτο, τον Πέτρο Ζώη στο νταούλι και τον Θεόδωρο Κεσίδη στο κλαρίνο.