Το θεατρικό έργο του συγγραφέα Γιώργου Κωνσταντινίδη, σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου, παρουσιάστηκε στη θεατρική σκηνή στο πλαίσιο του Μήνα Θεάτρου Ελληνικού Λόγου, από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Ποντίων Αθηνών (ΚΟΠΑ), στην κατάμεση αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί», το Σάββατο 13 Μαΐου 2023.

KOPA.GERASIMIDOY.13.5.2023 7

Συγκεκριμένα, ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών (ΚΟΠΑ), στις 13 Μαΐου 2023, παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί» το έργο «Οι γυναικ' σην εξουσίαν» του Γιώργου Κωνσταντινίδη, σε σκηνοθεσία της Ελένης Γερασιμίδου.

KOPA.GERASIMIDOY.13.5.2023 2

Η μουσική επένδυση έγινε από τον Μάνο Κασσανίδη, τα σκηνικά από τον Γιώργο Σονίδη και στον ήχο και φωτισμό ο Γιώργος Ζιώγαλας.

Λίγα λόγια για το έργο, από τον συγγραφέα της ποντιακής διαλέκου Γιώργο Κωνσταντινίδη:

KOPA.GERASIMIDOY.13.5.2023 4

«Το θέμα γυναίκα και ίσα δικαιώματα, είναι πάντα επίκαιρο. Είναι φαίνεται στην ανθρώπινη φύση, όταν ένας μπορεί, να επιβάλλει την δύναμη ή την εξουσία του στους άλλους. Στο χωριό οι άνδρες αποφάσισαν να μη δουλεύουν. Τα βάρη πέφτουν στις γυναίκες.

KOPA.GERASIMIDOY.13.5.2023 1

Η σύγκρουση μόνο λύση του προβλήματος δεν θα φέρει. Οι γυναίκες αντιδρούν και καταφέρνουν να επαναφέρουν τους άνδρες στην τάξη.

Μόνο με την λογική και την ίση αντιμετώπιση, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη, μπορεί κάτι να γίνει .»

KOPA.GERASIMIDOY.13.5.2023 8

Η παράσταση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του συλλόγου “Αργοναύται Κομνηνοί” στα πλαίσια του «Μήνα Θεάτρου Ελληνικού Λόγου» που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά.

KOPA.GERASIMIDOY.13.5.2023 6

Έπαίξαν κατά σειρά εμφάνισης: Παναγιώτης Μαυρόπουλος, Ελένη Ζουρνατζίδου, Μαρία Δημητριάδη, Χρήστος Αλεξανδρίδης, Μαίρη Καραθανάση, Χάρης Πανικίδης, Φάνης Μόσχος.