Επισκέψεις στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, πραγματοποίησαν ο πρόεδρος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς», στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων του σωματείου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημ. Ψαθάς» πραγματοποίησε  προγραμματισμενη συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό και σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ο Σύλλογος μας με βαθιά αισθήματα σεβασμού καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο στην γενέθλια γη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ευχόμενοι έτη πολλά και ευλογημένα συνεχίζοντας με τον ίδιο αποστολικό ζήλο την διακονία του στο Άγιο Θυσιαστήριο.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα και κατατέθηκαν προτάσεις τις οποίες κατόπιν αδείας και ευλογίας του Επισκόπου μας θα υλοποιήσουμε από κοινού.Θέσαμε τον εαυτό μας στην διάθεση του και τον διαβεβαιώσαμε πως θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να σταθούμε αρωγοί στην σταυρική του πορεία ως Επισκόπου.

Εις ανάμνηση της συνάντησης  δωρισαμε εικόνα της Αγίας Σοφίας Κλεισούρας Καστοριάς ενημερώνοντας  πως Ιερό  Απότμημα φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του προσφυγικού μας συνοικισμού και την οποία τιμά ο Σύλλογος στην μνήμη της.

Στον περιφερειάρχη

PSATHAS.PERIFEREIARXHS.FARMAKHS.PONTIOI.SYLLOGOI.3.2023

Επίσης ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημ. Ψαθάς» προχώρησε σε άλλη μια προγραμματισμένη συνάντηση και αυτή την φορά με το Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Φυσικά αυτή η συνάντηση έγινε με την συνεργασία και την παρουσία των άλλων δύο ποντιακών συλλόγων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Συλλόγου Φάρος Ποντίων Πατρών και του Συλλόγου Ποντίων Απιδεώνα.

Στην συνάντηση συμμετείχε  και ο αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου της Ι. Π. Μεσολογγίου και μέλος του Συλλόγου μας κ. Κώστας Δαουτίδης τον οποίο ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράσταση του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και απέσπασε τα θετικά σχόλια των συνομιλητών μας για την κοινή πορεία και δραση μας.

Άλλωστε αυτή η συνάντηση δεν θα μπορούσε να γίνει μεμονωμένα, οι σύλλογοι μας εκτός της άριστης μεταξύ τους σχέσης, εργάζονται και πορεύονται για τα ίδια ιδανικά, στόχους και σκοπό.

Κατατέθηκαν οι κοινές μας προτάσεις και συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία Περιφέρειας και των Συλλόγων μας, προτάσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν και θα τις δούμε να  πραγματώνονται στο άμεσο μέλλον.