Τη Γιορτή των Γραμμάτων και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου, πραγματοποιεί το Σωματείο, Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης της πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2023, στο δημοτικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 11.30 το πρωί με την ομιλία του Σάββα Μαυρίδη, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, καθηγητή στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με θέμα «το Φροντιστήριο Τραπεζούντος και το φροντιστήριο στη σημερινή Ελλάδα.

Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ παιδιών – μελών του συλλόγου, καθώς και βραβεύσεις συμπολιτών του δήμου Θέρμης που πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις.

Η εκδήλωση της Γιορτής Γραμμάτων και της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας θα πλαισιωθεί από την χορωδία και τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου «Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης», «στα πλαίσια της εκδήλωσης προς τιμή της Εκκλησιαστικής Εορτής των Τριών Ιεραρχών, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Το Φροντιστήριο Τραπεζούντος και το φροντιστήριο στη σημερινή Ελλάδα», από τον κ. Σάββα Μαυρίδη, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας.

Θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις επιτυχόντων σε Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι παιδιών-μελών του Σωματείου μας, καθώς και οι βραβεύσεις συμπολιτών μας που πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη χορωδία και τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Σωματείου.

Βιογραφικό του Σάββα Μαυρίδη

MAYRIDIS.SABBAS.IMG 2917

Ο Σάββας Μαυρίδης γεννήθηκε το 1953 στο Κρυονέρι Λαγκαδά και περάτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γυμνάσιο Σοχού. Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης στην πολιτειολογία και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του ίδιου Πανεπιστημίου, με υποτροφία του γερμανικού κράτους. Τίτλος διδακτορικής διατριβής: «Συνδικαλιστικές οργανώσεις και Εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, στο διάστημα 1974 – 1983».

Από το ακαδημαϊκό έτος 1987 – 1988 διδάσκει στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης ως Τακτικός Καθηγητής. Πρόσφατα, εξελέγη Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙΘ και νυν Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Δίδαξε τα εξής μαθήματα: Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στο Δίκαιο, Συμπεριφορά Καταναλωτή, Δημόσιες Σχέσεις.

Εξέδωσε έως σήμερα 20 βιβλία που καλύπτουν τις εξής θεματικές ενότητες: Κοινωνιολογία, Οικονομία, Ιστορία, Μουσική.

Δημοσίευσε 50 επιστημονικές εργασίες στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά. Δραστηριοποιείται σε δύο επιστημονικούς φορείς. Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών Δημήτρης Μπάτσης (Αθήνα), και την Ακαδημία Επιστημών της Βιέννης.

Θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις επιτυχόντων σε Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι παιδιών-μελών του Σωματείου μας, καθώς και οι βραβεύσεις συμπολιτών μας που πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη χορωδία και τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Σωματείου.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα».