Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωσταντίνο Ζέρβα συνάντησε το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2022, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Δράσης Νίκος Καπετανίδης στην έδρα του Δήμου με αντικείμενο θέματα ενδιαφέροντος σχετικά με τον Εθνομάρτυρα Νίκο Καπετανίδη και την διαχείριση της Ιστορικής Μνήμης της Εθνικής του διαθήκης μετά την εκτέλεση του στα Κεμαλικά δικαστήρια της Αμασείας τον Σεπτέμβριο του 1921.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, Γιώργος Γεωργιάδης συνοδευόμενος από τα μέλη Κώστα Παρχαρίδη και Ευδοξία Καλπατσινίδου ενημέρωσε επισταμένως τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης για το σύνολο των πολυσχιδών δραστηριοτήτων του με έμφαση στην δημιουργία του περικαλλούς μνημείου στο μητροπολιτικό πάρκο της Θεσσαλονίκης στον Παύλο Μελά, την στήριξη της ΠΟΕΣΥ για την αναγνώριση της 21ης Σεπτεμβρίου ως ημέρα μνήμης Νίκος Καπετανίδης,την δημιουργία μουσικών και καλλιτεχνικών έργων αφορώντα την ζωή και τον θάνατο του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωσταντίνος Ζέρβας αποδέχτηκε το αίτημα του Συλλόγου Δράσης Νίκος Καπετανίδης να θέσει υπό την αιγίδα του μέρος των εκδηλώσεων με τίτλο «Καπετανίδεια» σε χώρους του Δημοτικού Μεγάρου και να συνεργαστεί στενά για την ευόδωση τιμητικού διημέρου 20 - 21 Σεπτεμβρίου 2022.

Λεπτομέρειες των εκδηλώσεων του διημέρου θα δοθούν στην δημοσιότητα σε νεώτερο χρόνο.

BIBLIO.KAPETANIDHS.NIKOS.KOSTAS.HDYSHTOYPONTIAKOYELLHNISMOY

Τα μέλη του συλλόγου Δράσης Νίκος Καπετανίδης δώρισαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης το νέο βιβλίο για τον Εθνομάρτυρα Νίκο Καπετανίδη, έργο του συγγραφέα Κώστα Καπετανίδη με ιδιόχειρη αφιέρωση του.

Σταθερός στόχος των δύο πλευρών όπως ομόθυμα εκφράστηκε είναι η ακριβής και σωστή επιστημονικά διαχείριση της Εθνικής Μνήμης στην πρωτεύουσα των προσφύγων Θεσσαλονίκη με απόλυτο σεβασμό στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας και των απογόνων τους που ζουν κατά κύριο λόγο στην Μακεδονία.

Για τον σκοπό αυτό ο σύλλογος Δράσης Νίκος Καπετανίδης στηρίζει ανυπερθέτως την δωρεά του επίτιμου προέδρου του Κώστα Φωτιάδη με σκοπό την δημιουργία του Μουσείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και του κέντρου Τεκμηρίωσης.