ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΒΡΑΜΙΔΗ

Η καταγωγή των Ποντίων είναι η Αττική, Αθήνα, Εύβοια, Βορειοανατολική Πελοπόννησο! Μάλλον πράγματι δυσκολευτήκατε να καταλάβετε την γλώσσα στην οποία έκανε δηλώσεις ο κύριος Ιβάν Σαββίδης επειδή δεν σας συμφέρει η αλήθεια και η  πραγματικότητα. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε την Ρώσικη γλώσσα όμως ακούσατε από τον διερμηνέα την δήλωση και στα Ελληνικά. Ωστόσο για να καταλάβετε τα Ελληνικά πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά την αρχαία Ελληνική γλώσσα που λίγες διαφορές έχει με την Ποντιακή, στην οποία σκέφτεται και μιλά άψογα ο κύριος Σαββίδης.

Ο κύριος Σαββίδης στην δήλωση του αναφέρθηκε στα χάλια του Ελληνικού ποδοσφαίρου στα οποία σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν οι διαιτητές, προκαλώντας αλλεπάλληλα με τις αποφάσεις τους, τους Έλληνες φιλάθλους. Ακόμη αναφέρθηκε στην αδιαφορία και στην ανευθυνότητα του κράτους όταν η κατάσταση οδηγείται σε τεταμένα επεισόδια με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου και στην αυξημένη επικινδυνότητα για την σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων. Μίλησε για την συνειδητή αυθαιρεσία των διαιτητών και ζήτησε συγνώμη από τους φιλάθλους.

Εμείς οι Έλληνες από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ομολογούμε ότι πράγματι δεν καταλαβαίνουμε την γλώσσα την οποία χρησιμοποιήσατε εσείς κύριε Ανδρέα Ανδριανόπουλε, ένας άνθρωπος από μία ευγενική οικογένεια που έχει προσφέρει πολλά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένας επιστήμονας, πολιτικός και μάλιστα πρώην Βουλευτής, Υπουργός και Δήμαρχος Πειραιά χρησιμοποιήσατε μια ρατσιστική και προσβλητική  γλώσσα απέναντι στους Έλληνες Ποντίους ανοίγοντας πάλι πληγές και θυμίζοντας παλιές ανεπίτρεπτες εκφράσεις σε όλους μας. Το επίπεδο μας δεν μας τιμά να αναφέρουμε αυτές τις εκφράσεις όμως θέλω να σας θυμίσω ότι αυτός ο «ρωσσοπόντιος» ο κύριος Ιβάν Σαββίδης κατάγεται από μια πολύτεκνη και φτωχή οικογένεια, κατάφερε και έγινε ένας μεγάλος επιχειρήματιας  και με δικιά του προσπάθεια και γνώσεις κατάφερε να επενδύσει στην Ελλάδα όταν κάποιοι επέλεξαν να επενδύσουν στο εξωτερικό. Έφερε χρήματα στην Ελλάδα στις δύσκολες και καταστροφικές για την πατρίδα ώρες, όταν κάποιοι άλλοι προτίμησαν να βγάλουν τα χρήματα τους έξω. Επιπλέον όταν κάποιοι έκοβαν την σύνταξη των παλιννοστούντων έσπευσε να τους βοηθήσει δίνοντας τους σύνταξη. Όταν τον ίδρυμα ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ βοηθά τους φτωχούς Έλληνες και όχι μόνο που βρίσκονται σε όλες τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, είναι άδικο και λυπηρό να εκφράζεστε κατά αυτόν τον τρόπο. Εάν στην θέση σας υπήρχε κάποιος με χαμηλότερο πνευματικό επίπεδο από εσάς δεν θα μπαίναμε στον κόπο να ασχοληθούμε, γι αυτό και σας ζητάμε να αναγνωρίσετε το λάθος σας και με θάρρος να βγείτε δημόσια να ζητήσετε συγνώμη από τον κύριο Ιβάν Σαββίδη και από όλους τους Έλληνες.

Κώστας Αβραμίδης,

μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων  Εκπαιδευτικών, τέως Καθηγητής Πανεπιστημίου Τιφλίδας Μαθηματικός