Ευθύνες σε πέντε αστυνομικούς, μεταξύ αυτών και ο συνοδός - φρουρός του Γιώργου  Κουμουτσάκου - επιρρίπτει το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής από χρυσαυγίτες οπαδούς και ακραία στοιχεία, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, ο οποίος χαρακτήρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Ανατολής από τους Τούρκους, ως Εθνοκάθαρση.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, εντοπίζονται ευθύνες για τον αστυνομικό διευθυντή, που ήταν επικεφαλής των δυνάμεων στο Σύνταγμα, για τον επικεφαλής της ομάδας από την Ασφάλεια και το τμήμα κρατικής, τον επικεφαλής ολόκληρης της διμοιρίας, που ήταν μπροστά στο περιστατικό, καθώς παρά το γεγονός ότι είδε το άτομο που χτύπησε τον κ. Κουμουτσάκο, δεν έκανε τίποτα για να τον συλλάβει.

KOYMOYTSAKOS PROPHLAKISMOS 2.VARITHIMIADIS

Στην κατάθεση του ο επικεφαλής αστυνομικός της ομάδας που ήταν μπροστά στον ξυλοδαρμό είπε πως δεν είχε μαζί του ασύρματο για να καλέσει ενισχύσεις και πως λόγω της γρήγορης εξέλιξης των γεγονότων είχε ως πρώτο μέλημα να προστατεύσει τον βουλευτή από κάτι χειρότερο.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε αρνητικά στο ερώτημα εάν ειδοποίησε το κέντρο επιχειρήσεων για να λάβει εντολές. Ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ δήλωσε πως ήταν μακριά από το περιστατικό, ενώ δεν πρόλαβε να ενημερώσει γρήγορα για τα όσα συνέβησαν.

KOYMOYTSAKOS.ASTYNOMIKOS.5.11.2015

Ο φρουρός του κ. Κουμουτσάκου είπε στους συναδέλφους του που έκαναν την διοικητική εξέταση πως είχε παραμείνει στο περιστύλιο της Βουλής και δεν είχε κάνει νωρίτερα κατόπτευση του χώρου, προτού ο Γ. Κουμουτσάκος πάει εκεί.

Ο ίδιος είπε πως δεν είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους της αστυνομίας ότι ο βουλευτής θα πήγαινε στη συγκέντρωση. Στην περίπτωσή των πέντε αστυνομικών οι ανώτατες πειθαρχικές ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν αφορούν χρηματικά πρόστιμα.

KOYMOYTSAKOS.LOYKOS.ATHINA.SYNTAGMA

 

Αξίζει να τονίσουμε ότι τον Γιώργο Κουμουτσάκο, προστάτευσαν μέλη της περιφρούρησης της εκδήλωσης, και μάλιστα ένας νεαρός, κατηγορήθηκε από την Αστυνομία, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Αττικής και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης, για να μην φανούν οι ευθύνες όσων ολιγώρησαν γι' αυτήν την προβοκάτσια που έγινε σε βάρος μιας ειρηνικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. 

Με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ