Διαδικτυακή διάλεξη πραγματοποιεί ο σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού το βράδυ της Τετάρτης 3 Μαρτίου 2021 με ομιλήτρια την φιλόλογο και εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου - Κορδελιού την οποία υπογράφουν η πρόεδρος Θεοδώρα Σεμερτζίδου και η γενική γραμματέας Ουρανία Ελευθεροπούλου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «παρακολουθήσουν την διαδικτυακή διάλεξη με ομιλητή την κα Αναστασία Μαχαιρίδου με θέμα: «Όψεις της ποντιακής: διαλεκτικά συνεχή και διαλεκτική συνέχεια» που θα γίνει την Τετάρτη 03 Μαρτίου, ώρα 8 μ.μ.

Η Αναστασία Μαχαιρίδου έχει σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές Γλωσσολογίας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο έρευνας και θέμα της διπλωματικής της εργασίας την κοινωνιογλωσσολογική θεώρηση της ποντιακής διαλέκτου.

Εργάζεται ως Φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 2011. Είναι Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια της Ποντιακής Διαλέκτου από το Υπουργείο Παιδείας και από το 2014 ασχολείται με τη συστηματική μελέτη και διδασκαλία της, στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, στα τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών, και σε τοπικά Σωματεία στην Κεντρική Μακεδονία.

Για να την παρακολουθήσετε «πατήστε» στον παρακάτω σύνδεσμο (link)

https://zoom.us/j/3809847356?pwd=TjM4Yjl3UFpXZ0NZOHNlaENnVElJZz09

ή εναλλακτικά στην εφαρμογή ΖΟΟΜ: Meeting ID: 380 984 7356 Passcode: SPEK».