Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Σοφία.

Τυχεροί όλοι εμείς που σε ζήσαμε και σε αγαπήσαμε, μέσα από την συμμετοχή σου στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των συλλόγων μας στη Γερμανία.

Αξέχαστες οι ποντιακές βραδιές στη Βάδη - Βυρτεμβέργη συνοδεία των διαφόρων Λυράρηδων της περιοχής, του Πέτρου Λαζαρίδη και του Γιώργου Κεμανατζίδη, όλοι σας απλοί εραστές της ποντιακής μουσικής.

Θυμάμαι σαν σήμερα την τελευταία σου συμμετοχή στην εκδήλωση του Ποντιακού Συλλόγου Έσλιγκεν, θυμάμαι το πόσο αγάπη έδινες μέσα από τα τραγούδια σου στο κόσμο, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ίσως ήταν και η τελευταία σου επίσημη εμφάνιση σε εκδήλωση της Γερμανίας.

Σήμερα φεύγεις για το μεγάλο ταξίδι και τα Παρχάρια του Πόντου, είμαι όμως σίγουρος πως σ’ αυτό σου το ταξίδι θα περάσεις πρώτα από το ταλαιπωρημένο και με πολύ αίμα και πόνο ποτισμένο Όρος Μπέλλες, που τόσο πολύ τραγούδησες ώστε να βγάλεις τον δικό σου καημό για τον αδικοχαμένο σου Αδελφό.

Καλό ταξίδι Σοφία μας.

Εμείς εδώ με την κόρη σου Ελένη και τα εγγόνια σου Χρήστο και Σοφία, θα συνεχίζουμε να τραγουδούμε τον αγαπημένο σου σκοπό... και σο Μπέλες Μάνα ’μ’ σην Οροσειράν...

Αιωνία σου η Μνήμη.

Ανέστης Οσιπίδης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη

Περισσότερα για την απώλεια της Σοφίας Παπαδοπούλου, στο ακόλουθο Link

 https://efxinospontos.gr/eidiseis/6955-efyge-gia-ta-parxaria-tou-pontou-i-tragoudistria-sofia-papadopoylou?fbclid=IwAR0IToxKq3fsaEpBoV9wPm7dJEUStqTEAy0BqjH5wtcl2JHIpCk-e-VdvSY