Τις δικές της Χριστουγεννιάτικες ευχές, μέσα από τα Κάλαντα των Χριστουγέννων στην ποντιακή διάλεκτο, στέλνει διαδικτυακά μια μικρή Ελληνίδα μόλις 10 ετών, με πλούσια όμως διαδρομή, η Αναστασία Βαλαβανίδου.

Το κείμενο που διάβασε η Αναστασία Βαλαβανίδου στην αρχή του βίντεο είναι ένα κείμενο από το βιβλίο του Στάθη Ευσταθιάδη «Τα τραγούδια του ποντιακού λαού».

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων από τις φωνές των παιδιών έξω από κάθε πόρτα με τα φαναράκια στα χέρια δημιουργεί την πιο συγκινητική ατμόσφαιρα, που φέτος όμως λόγω της πανδημίας του Κορωναϊού, δεν έγινε δυνατό. Από τους Ελληνες του Πόντου ψάλλεται το γεγονός της Γέννησης του Χριστού, τα Πάθη του Κυρίου που θα φέρει μεγάλη χαρά και ελπίδα για τη σωτηρία του κόσμου.

Η Αναστασία Βαλαβανίδου, έχοντας τη συμπαράσταση της μητέρας της Μιλένας Γιαννακίδου, και της οικογενείας τους, σε ηλικία εννιά χρόνων μικρή καλλιτέχνιδα έκανε περήφανη την Ελλάδα σε Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής, κατακτώντας την πρώτη θέση σε τραγούδι, συμπαρουσίαση και Grand Prix σε ζωγραφική.

​Η Αναστασία Βαλαβανίδου, μαθήτρια της τετάρτης τάξης του Δημοτικού, εν μέσω καραντίντας, φέρνει την πρωτιά στην Ελλάδα συμμετέχοντας στον on-line παγκόσμιο διαγωνισμό Τεχνών  (Star Flowers the Best) που έγινε στη Λευκορωσία πριν από λίγες ημέρες. Ακούραστη, εργατική, με ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη και ελπίδα για το μέλλον, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή. Η Αναστασία μάγεψε το κοινό στον μαραθώνιο διαγωνισμό που διήρκησε 11 ολόκληρες ώρες και την έφερε στο βάθρο του νικητή.

Παράλληλα, μέσω διαδικτύου διαφήμισε τις ομορφιές τις Ελλάδας και συγκεκριμένα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης και στέφθηκε διεθνώς, ως η πρώτη παρουσιάστρια της ηλικίας της. Η ίδια παρουσίασε ζωντανά το Gala των νικητών. Επιπλέον βραβεύθηκε με το Grand Prix της ζωγραφικής, καθώς το έργο της εντυπωσίασε τους κριτές. Η τριπλή αυτή βράβευση και πρωτιά έφερε τη χώρα μας στην υψηλότερη θέση διεθνώς σε τέτοιου είδους διαγωνισμό.

​Η Αναστασία Βαλαβανίδου ως πολυτάλαντο παιδί ασχολείται από πολύ μικρή με την μουσική, το τραγούδι, τη ζωγραφική, την χιπ – χοπ, αλλά και το μόντελινγκ. Παίζει πιάνο, μαθαίνει ξένες γλώσσες και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς με πολλές κάθε φορά διακρίσεις (Γεωργία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Λευκορωσία, Ισραήλ, Μαλτα, ΗΠΑ).

Ανάμεσα σε 160 συμμετοχές παιδιών από 15 χώρες ανά τον κόσμο, επιλέχθηκε να τραγουδήσει σε διαγωνισμό τραγουδιού του Ισραήλ, στέφθηκε ως η πρώτη Ελληνίδα στον διαγωνισμό Crown of Mediterranean Sea του 2019 και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της την ημέρας της Γενοκτονίας των Ποντίων 1919 - 2019. Ντυμένη με παραδοσιακή ενδυμασία σε σύγχρονο στυλ, περπάτησε με χάρη και υπερηφάνεια κρατώντας στα χέρια της δύο κεριά στη μνήμη των απανταχού Πόντιων κερδίζοντας τις εντυπώσεις και αποσπώντας θετικά σχόλια.

Η Αναστασία Βαλαβανίδου αγαπάει με πάθος τη μουσική και το τραγούδι αλλά και τα ζώα και τα φυτά με τα οποία ασχολείαι καθημερινά. Όνειρό της είναι να ταξιδέψει με την φωνή της όλο τον κόσμο.

Αυτή την εποχή ετοιμάζει τα ρεπορτάζ που θα βγαίνουν δυο φορές το μήνα για τον λογαριασμό του λευκορωσικου διαγωνισμού Star Flowers που την έχει επιλέξει να είναι το πρόσωπο και παρουσιάστρια του διαγωνισμού.