Αρχίζει τη δουλειά της και είναι έτοιμη να καταγράψει τις προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάδειξη των πρώην Απολυμαντηρίων της Αρετσούς σε τόπο μνήμης του προσφυγικού ελληνισμού, η ειδική επιτροπή που συγκροτεί το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και θα συνεδριάσει στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του Διοικητηρίου, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12.00.

Η συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής αποτελεί συνέχεια της σύσκεψης που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020.

Μάλιστα, επίκειται επίσκεψη στο χώρο υποδοχής των χιλιάδων προσφύγων που ήρθαν στην Καλαμαριά το διάστημα 1916 - 1924 από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Καππαδοκία και την Ανατολική Ρωμυλία, προκειμένου η επιτροπή να αποφανθεί πως μπορεί να αξιοποιηθεί η ευρύτερη περιοχή.

APOLYMANTHRIA.KALAMARAS.YMATH.15.7.202021

Μέσω της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, επιχειρείται η διατήρηση της εθνικής μνήμης, καθώς το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και η ανάδειξή της σε συνδυασμό με τη βούληση της Κυβέρνησης να δημιουργηθεί Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στο πάρκο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στον ομώνυμο Δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης.