Το θέμα της δημιουργίας Μουσείου εκθεμάτων λαογραφικού περιεχομένου, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, με τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν επίσκεψη την Τετάρτη 19 Αυγούστου2020, εκ μέρους του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, ο πρόεδρος Στέργιος Χατζηστεφάνου, η τέως αντιπρόεδρος Φωτεινή Πέκου και το μέλος Δήμητρα Σαβάκη, στον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Γρηγόρη Τσιούμαρη.

Στη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα και αιτήματα του Συλλόγου που αφορούν στον πολιτισμικό του χαρακτήρα και ειδικότερα στην προσπάθεια χρόνων να δημιουργηθεί Μουσειακός χώρος εκθεμάτων λαογραφικού, κυρίως χαρακτήρα.

Μετά από μία διεξοδική συζήτηση όπου αναφέρθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις εξεύρεσης χρηματοδότησης της δημιουργίας Μουσείου, ο κ. Τσιούμαρης επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής για την υποστήριξη δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό στην Περιφέρεια, και ιδιαίτερα του Συλλόγου των Μικρασιατών Πτολεμαΐδας που ο Αντιπεριφερειάρχης θεωρεί από τους κορυφαίους της χώρας μας.