Ελεύθερα θα μπορούν πλέον να γίνονται από την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, οι δραστηριότητες των σωματείων και των πολιτιστικών συλλόγων με την παρουσία κοινού, δηλαδή συναυλίες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και συγκεκριμένα από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, σχετικά με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωναϊό, οι αποφάσεις που έχουν παρθεί είναι οι ακόλουθες.
Την Τετάρτη 1 Ιουλίου επανεκκινούν οι δραστηριότητες με αντικείμενο:
Την οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων.
Την πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράστασης με παρουσία κοινού δηλαδή συναυλίας και καλλιτεχνικής εκδήλωσης.
Καθώς και οι υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.
Εν καιρώ θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν από τους υπευθύνους και τους συμμετέχοντες.
Με τον τρόπο αυτό, γίνεται ένα βήμα προκειμένου οι σύλλογοι και τα σωματεία ανά την Ελλάδα, να μπορούν να λειτουργήσουν με τη συμμετοχή του κοινού και να πραγματοποιήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, πανυγύρια και χορούς, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι και έχουν ανασταλεί.