Το θεατρικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς παρουσιάζει τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη στις 26 και 27 Νοεμβρίου και ώρα 21:00 στο θέατρο επί της οδού Χηλής στην Καλαμαριά.

Τη μεταφορά, τη διασκευή και τη σκηνική παρουσίαση έκανε η Αλκμήνη Θεοδωρίδου, τη μουσική των τραγουδιών ο Δημήτρης Αμανατιάδης και τα κοστούμια η Αθηνά Στράντζα. Λύρα παίζει ο Γιώργος Μουρατίδης και νταούλι η Δέσποινα Δεληκάρη.

Παίζουν οι ηθοποιοί με την σειρά που εμφανίζονται: Χρήστος Ιωακειμίδης (Καρύωνας), Χάρης Κοστελίδης (Χρεμύλος), Δρόσος Βασιλειάδης (Πλούτος), Δήμος Κωνσταντινίδης (Βλεψίδημος), Αθηνά Σρτάντζα (Πενία), Ντίνα Ουσταμπασίδου (γυναίκα Χρεμύλου), Ανδρέας Γεωργιάδης (Δίκαιος), Δημήτρης Ανδρεάδης (Συκοφάντης), Ανατολή Μελίδου (Γριά), Παύλος Τσεμπερλίδης (Νέος), Άρτεμις Θεοδωρίδου (Ερμής), Ηλίας Παρούσης (Ιερέας), Έλσα Δημητριάδου και Μαρία Τσιαούση (Χορός).

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι παραγωγής της θεατρικής παράστασης «όλοι οι συντελεστές του έργου είναι ερασιτέχνες και οι περισσότεροι πρωτοεμφανιζόμενοι, αρκετοί δε μη Πόντιοι. Αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους και δούλεψαν με επιμονή κάτω από αντίξοες συνθήκες για την προετοιμασία του έργου.

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη είναι ένα έργο διαχρονικό και στις μέρες μας επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Ο Αριστοφάνης σατιρίζει και κακίζει αυτούς που πλουτίζουν με ανήθικο και αισχρό τρόπο, ενώ θα έπρεπε τα υλικά αγαθά να τα απολαμβάνουν οι καλοί και δίκαιοι.

Στο έργο αυτό το ανατρεπτικό χιούμορ του Αριστοφάνη βρίσκει το ταίρι του στην αθυροστομία της Ποντιακής διαλέκτου».