Tην Κυριακή 25 Aυγούστου 2019 και ώρα 13.00 - 19.00 στην Θεσσαλονίκη, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων το οποίο ασχολήθηκε με θέματα ημερήσιας διάταξης ως προς το μέλλον της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε και συζητήσεις επί των προτάσεων.

Συζητήθηκαν δράσεις για τα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και υπήρξαν εισηγήσεις και τοποθετήσεις από τον πρόεδρο, τον γενικό γραμματέα, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα και τα μέλη της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε σχετικά με τα ως άνω αναφερόμενα θέματα.

Υπήρξε καθολική ομοφωνία σχετικά με την εισήγηση και τοποθέτηση του προέδρου της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε για την ολοένα και περισσότερο προκλητική στάση της τουρκικής κυβέρνησης στο θέμα διεκδίκησης των ιερών κειμηλίων της Παναγίας Σουμελά.

Θα ακολουθήσει δελτίο τύπου το οποίο θα απευθύνουμε στην ελληνική κυβέρνηση- Υπουργείο Εξωτερικών-Υπουργείο Πολιτισμού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Γεώργιος Αμαραντίδης

Ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλειος Μωϋσίδης