Με τη συμμετοχή των τεσσάρων ιερών εικόνων του ποντιακού ελληνισμού, θα πραγματοποιηθεί ο διήμερος εορτασμός της ανιστορηθείσας ιεράς μονής της Παναγίας Γουμερά, στη Μακρυνίτσα, στο νομό Σερρών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εορτής της Αγίας Κυριακής, η Ιερά Μονή της Παναγίας Γουμερά, που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019, θα γίνει η υποδοχή των Ιερών Εικόνων της Παναγίας Σουμελά, του Αγίου Ιωάννης Βαζελώνος, του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, και μαζί με την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Γουμερά, θα τεθούν σε προσκύνημα.

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει:

Το Σάββατο στις 18.30 θα γίνει η υποδοχή των ιερών εικόνων και Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Στις 20.00 θα γίνει η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων με μεγάλη μουσικοχορευτική συναυλία με τον Γιώργου Πουλαντσακλή με τίτλο «Εις Δόξαν Εκείνης», με πλήθος χορευτικών και μουσικών για δωδέκατη χρονιά και στις 22.30 θα γίνει η λήξη των εκδηλώσεων και η αποχώρηση των ιερών εικόνων του Πόντου.

Την Κυριακή από τις 7.30 το πρωί στην Παναγία Γουμερά στη Μακρυνίτσα Σερρών θα γίνει Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τρέχω για τη Γενοκτονία

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παναγία Γουμερά, ο μαραθωνοδρόμος μεγάλων αποστάσεων Γεώργιος Ζαχαριάδης, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την πρώτη φορά ξεκίνησε το 2016, τρέχει «Εις Δόξαν Εκείνης», όπου θα ξεκινήσει την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 και ώρα 16.00 από την Παναγία Σουμελά από την Καστανιά στο όρος Βέρμιο και θα τερματίσει σχεδόν μετά από ένα 24ωρο, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019, στην Παναγία Γουμερά στην Μακρυνίτσα Σερρών.