Την ετήσια τακτική γενική του συνέλευση πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων νομού Θεσσαλονίκης, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τις απόψεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 στις 4 το απόγευμα στην οδό Αριστοτέλους στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.

Τον απολογισμό του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης, έκανε η πρόεδρός της Αγγελική Παπαδοπούλου, τον οικονομικό απολογισμό, ο ταμίας Γιάννης Τελλίδης, ενώ πρόεδρος της συνέλευσης εξελέγη ο Στάθης Παπαδόπουλος και γραμματέας η Δέσποινα Στεφανίδου.

Ο Στάθης Παπαδόπουλος, εκ μέρους της ΠΟΕ ενημέρωσε αναλυτικά τους εκπροσώπους των σωματείων, για την κινητοποίηση που έχει για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματίσει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα στην Αριστοτέλους, μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, για την επαναχορήγηση των συντάξεων των υπερηλίκων ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης από την Κωνσταντινούπολη και από την Αλβανία, αλλά και την αφαίρεση κεφαλαίου για τον ελληνισμό της Ανατολής και του Πόντου από την εξεταστέα της Γ’ Λυκείου που γίνεται σαφής αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.