Ένα μουσικό ταξίδι στην καρδιά της μουσικής δημοτικής παράδοσης, μέσα από μια σύγχρονη ματιά, θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, για το δημοτικό τραγούδι του Πόντου και τη μουσική παράδοση του Πόντου.
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας, η Ένωση Χορευτών νομού Δράμας «Ο Πύρριχος», ο πολιτιστικός σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες Νέας Κρώμνης», και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Δράμας, την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, στις 7 το βράδυ.
Ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο Γεώργιος Χατζόπουλος, φιλόλογος – συγγραφέας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Το Δημοτικό Τραγούδι του Πόντου και η σχέση του με την Αρχαία Ελληνική ποίηση (Όμηρος – Τραγωδία» και ο Γιάννης Τσανασίδης, μουσικολόγος, ιστορικός, ερευνητής, με θέμα «η μουσική παράδοση του Πόντου. Λυράρηδες της Δράμας γεννημένοι πριν το 1920».
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι Πόντιοι καλλιτέχνες, Γιώργος Ορφανίδης, Αντώνης Νικηφορίδης, Γιάννης Τσανασίδης και Νίκος Αφεντουλίδης.
Οι πρόεδροι των διοργανωτών συλλόγων, Λίζα Θεοδωρίδου από την Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας, Δημήτρης Τσακαλίδης από την Ένωση Χορευτών νομού Δράμας «Ο Πύρριχος», και Ιωάννης Παναγιωτίδης από τον πολιτιστικό σύλλογο Ποντίων «Ακρίτες Νέας Κρώμνης», προσκαλούν τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, αλλά και όλους τους κατοίκους της Δράμας και της Μακεδονίας και της Θράκης, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.