Το Μαρούσι στο νομό Αττικής, αναμένεται να υποδεχθεί την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στις 18 Νοεμβρίου 2015 και το τελετουργικό της υποδοχής συζήτησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με εκπροσώπους της εκκλησίας. Η Ιερή Εικόνα, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού  μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου 2015.

 

Με αντικείμενο το τελετουργικό της υποδοχής ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλου, πατέρα Ευστράτιο και τους ιερείς του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού πατέρα Λάμπρο και πατέρα Σταύρο.
Στη συνάντηση παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένας Χαλιώτη και της προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένης Λέκκα, ενώ συμμετείχε και πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Δημήτρης Κοσμίδης.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας να φιλοξενήσουμε την ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σουμελά, της Παναγίας του Πόντου, και του  απανταχού Ελληνισμού. Ο δήμος Αμαρουσίου αγκαλιάζει με θέρμη και υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Εκκλησίας και του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου, ώστε να αποδοθούν οι τιμές και η μεγαλοπρέπεια που αρμόζουν στην Παναγία του Σουμελά και να μπορέσουν όσο περισσότεροι πιστοί να προσκυνήσουν τη θαυματουργοί εικόνα».

Εντός του προσεχούς διαστήματος θα υπάρξει ανακοίνωση για το τελετουργικό της υποδοχής και τη λιτάνευση της εικόνας μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.