Με μια κίνηση ανθρωπιάς, ο Π.Α.Σ. «Πόντος» Χορτοκοπίου, του νομού Καβάλας, προσφέρει έσοδα από το ποντιακό παραδοσιακό γλέντι, που γίνεται χρόνια ολόκληρα στο χωριό, στους πυρόπληκτους της Αττικής.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, «ο Π.Α.Σ. «ΠΟΝΤΟΣ» Χορτοκοπίου διαισθανόμενος το δράμα των σκληρά δοκιμαζομένων, από τις πυρκαγιές συνανθρώπων μας στην Αττική, αλλά ταυτόχρονα και την ευθύνη που βαραίνει όλους μας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει τον προγραμματισμένο καλοκαιρινό χορό του, ώστε να σημαντικό μέρος των εσόδων να διατεθεί για να ανακατασκευαστεί το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα – Ορθόδοξο Χωριό, στο Μάτι Αττικής.
Εμείς οι απόγονοι προσφύγων που έζησαν στο πρόσφατο παρελθόν ανείπωτη καταστροφή, θρήνησαν χιλιάδες νεκρούς και έχασαν σπίτια και περιουσίες, αλλά κατάφεραν επιδεικνύοντας δύναμη και μεγαλείο ψυχής, να συνεχίσουν τη ζωή τους, θα κάνουμε ότι μπορούμε να ξεκινήσει ξανά η ζωή, στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί, ώστε να επουλωθούν οι πληγές το συντομότερο δυνατό».
Το ποντιακό παραδοσιακό γλέντι θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Χορτοκοπίου και ώρα έναρξης είναι στις 9 το βράδυ.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα παίρνουν μέρος, Αλέξης Παρχαρίδης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Αχιλλέας Βασιλειάδης στο τραγούδι, Κώστας Σιαμίδης, Χρήστος Λεμονίδης στη λύρα, Βασίλης Φωλίνας στο αγγείο, Πόλης Σωπιάδης στο αρμόνιο, Γιάννης Πολυχρονίδης, Τάσος Κεκρίδης στο νταούλι.
Η τιμή εισόδου είναι 15 ευρώ και περιλαμβάνει φαγητό και ποτό και 10 ευρώ για τα παιδιά.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945054926, 6937-60475.