Ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι στήθηκε στις τρεις το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017, στην πλατεία Άθωνος και συγκεκριμένα στο κατάστημα παραδοσιακών ποντιακών τροφών «Ραγιάν», στην οδό Μπαλάνου.
Οι Μωμόγεροι του ελληνικού σωματείου διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε συνεργασία με το σύλλογο Φάρος Ποντίων Θεσσαλονίκης, αναβίωσαν το λαϊκό δρώμενο των Μωμόγερων στους δρόμους και της πλατείες της πόλης και κατέληξαν στην πλατεία Άθωνος μπροστά στο κατάστημα «Ραγιάν», του Θεόφιλου Γεωργιάδη.
Εκεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος παραδοσιακών τροφών, είχε προετοιμάσει δύο μεγάλα καζάνια με τανομένον σορβάν, την ποντιακή σούπα και την προσέφερε δωρεάν, στους επισκέπτες και τους περαστικούς.
Οι Μωμόγεροι με επικεφαλής τον πρόεδρο του ομώνυμου σωματείου Κώστα Αλεξανδρίδη, μετά την περιήγηση τους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, εισήλθαν από την οδό Ερμού, στην οδό Μπαλάνου, όπου παρουσίασαν το δρώμενο υπό τους ήχους του τουλουμιού του Τάσου Ματσαρίδη και του νταουλιού του Κώστα Ψαθά.
Μετά την παρουσίαση ακολούθησε ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι, με τους ήχους της λύρας του Γιώργου Τοπαλίδη, ενώ στο τραγούδι ήταν η Κική Αδαμίδου.
Στη μουσική παρέα μπήκε και με το νταούλι του ο Κώστας Ψαθάς, ο οποίος ξεσήκωσε με τους ήχους τον κόσμο, ενώ θίασος και περαστικοί, χόρευαν στους ρυθμούς του τικ, του διπάτ, του κότσαρι, και άλλων ποντιακών χορών.
Ανάμεσά τους βρέθηκε και χόρεψε η πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ενώ προς το τέλος της εκδήλωσης πέρασε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.