Τα 19α Ευξείνια, διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Ο Εύξεινος Πόντος», την Παρασκευή 25, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017.

Τα 19α Ευξείνια, θα πραγματοποιηθούν στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, που βρίσκεται στα όρια της Μενεμένης και των Αμπελοκήπων, και συμμετέχει πλειάδα Ποντίων καλλιτεχνών.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν οι, Φ. Κουρουκλίδης, Κ. Καραπαναγιωτίδης, Π. Παυλίδης, Γ. Σασκαλίδης, Γ. Πουλαντσακλής, Β. Τοπαλίδης, Γ. Αετόπουλος, Ν. Αβραμίδης, Α. Βενετικίδης, Γ. Μπουλούκας, Ν. Δουλγερίδης, Χ. Παπαδόπουλος, Δ. Κουρπαγιαννίδης, Γ. Σφακιανάκης, Π. Πονερίδης, Γ. Ψωμιάδης, Α. Αμανατίδης, Α. Σασκαλίδης.

Συμμετέχουν επίσης οι, Ι. Σφακιανάκης στο λαούτο, Ν. Τσακνάκης κιθάρα, Κ. Πηλίδης κρουστά, Σ. Σαββουλίδης στη λύρα και στο τραγούδι, Χ. Περπερίδης στο νταούλι.

Η είσοδος στα 19α Ευξείνια είναι ελεύθερη και οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν στις 8 το βράδυ και τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ και το site http://efxinospontos.gr/