Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων των προσφυγικών χωριών Αγίου Δημητρίου Θεοχάρη Πεχλιβανίδη Θεοχάρη, Ρυακίου Κώστα Τηλαβερίδη, Πολυμύλου Απόστολου Ταϊγανίδη, του προέδρου του τοπικού συμβουλίου νέων Ελλησπόντου Κοζάνης Αλέξανδρου Κοκκινίδη και της προέδρου και του γενικού γραμματέα του σωματείου Εργατοϋπαλλήλων μεταλλευτικών επιχειρήσεων – κατασκευών και συναφών επαγγελμάτων νομού Κοζάνης Ιωάννας Ανδρεάδου και Αγγελή Τριανταφυλλίδη, παρουσία και του αντιδημάρχου Ελλησπόντου και Υψηλάντη Αριστοτέλη Πουτακίδη, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο δημαρχείο Κοζάνης.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε για τα πολλά και οξυμένα προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων του Ελλησπόντου, για θέματα Εργασίας και Μισθοδοσίας των Έκτακτων Εργαζομένων στην ΔΕΗ, τη ρύπανση και το καθεστώς Εργασίας στα διόδια Πολυμύλου. Παράλληλα κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις για τα προβλήματα και για διάφορα σημαντικά Έργα στην περιοχή.

Τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον της συζήτησης ήταν:

TOSYNRIAKIOY1

 

1) Οι Δενδροφυτεύσεις περιμετρικά των ΑΗΣ, των Εγκαταστάσεων – Ταινιόδρομων και των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, όπου έχει αποφασιστεί και μένει μόνο το πότε θα ξεκινήσει.

2) Οι Θέσεις Εργασίαςστην περιοχή και οι Εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να βρεθούν εκτός από τα 8μηνα της ΔΕΗ.

3) Ο Τοπικός Πόρος για τον οποίο οιεκπρόσωποι του Ελλησπόντου ζήτησαν να μην χαραμίζεται όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σε πραγματικά Έργα που θα πιάνουν τόπο και θα έχουν να κάνουν με την Ανάπτυξη και το Μέλλον της Περιοχής.

Για το θέμα του Τοπικού Πόρου ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να υπάρξει επιτέλους σωστή κατανομή και να δοθεί προτεραιότητα στον Ελλήσποντο, αφού εδώ και μια πενταετία δεν έχει γίνει ούτε ένα Έργο από τον Τοπικό Πόρο.

4) Η Τηλεθέρμανση Ελλησπόντου, όπου ζητήθηκε από τους όλους τους Εκπροσώπους ο Δήμος να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

5) Ο Ταινιόδρομος μεταφοράς Τέφρας (Α9) του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και η Αντικατάσταση του με Σωληνωτό, όπου όλοι συμφώνησαν ότι αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα και χωρίς άλλες λύσεις είτε προσωρινές είτε αμφιβόλου αποτελέσματος.

6) Η Εντοπιότητα όσον αφορά την Μόνιμη Κατοικία και τα Νομικά θέματα σε σχέση με αυτήν.

7) Μετρητής Ρύπων. Συζητήθηκε η τοποθέτηση του Μετρητή Ρύπων στο επόμενο διάστημα στο χωριό Άγιος Δημήτριος και οι δυνατότητες τοποθέτησης και σε άλλα χωριά της περιοχής.

8) Επισημάνθηκαν επίσης τα προβλήματα και οι κίνδυνοι στην διασταύρωση του κάμπου (γέφυρα) προς Ορυχεία – Μαυροδένδρι, Ακρινή, Άγιος Δημήτριος, Δρέπανο και η Φωταγώγηση του Δρόμου προς ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου – Τετράλοφος – Ρυάκιο – Άγιος Δημήτριος.

9) Τέλος ζητήθηκε η στήριξη του Δήμου στο Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων για θέματα Εργασιακά, Μισθολογικά και Επιδομάτων με την ΔΕΗ στην Τριμερή Επιτροπή όπου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των προγραμματισμένων συναντήσεων με Αιρετούς και Φορείς της Περιοχής με την από κοινού πρωτοβουλία και συνεργασία του τοπικού συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης και του σωματείου εργατοϋπαλλήλων μεταλλευτικών επιχειρήσεων – κατασκευών και συναφών επαγγελμάτων νομού Κοζάνης και τη συμμετοχή του συλλόγου ανέργων και ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου.