Στο 23ο φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων που άρχισε χτες Σάββατο 14 Μαρτίου, συνεχίζεται σήμερα Κυριακή και θα διαρκέσει όλα τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου, στο οποίο συμμετέχουν και οι σύλλογοι Ποντίων της Θεσσαλονίκης και περιοχών της Βόρειας Ελλάδας.

Το 23 φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων πραγματοποιείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου – 5ου δημοτικού σχολείου Συκεών (δενδροφυτεία) και οι ώρες παρουσίασης των χορών είναι από τις 10.30 το πρωί έως τις 13.30 το μεσημέρι και από τις 18.30 έως τις 21.30 το βράδυ. Συνδιοργανωτές του φεστιβάλ είναι η κοινωφελής επιχείρησης του δήμου Νεάπολης - Συκεών και το εργαστήρι παραδοσιακού χορού δασκάλων και νηπιαγωγών Θεσσαλονίκη.

Τα παιδιά του φεστιβάλ χορεύουν για τα παιδιά των ΑΜΕΑ Συκεών, της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης ΕΠΑΘ, και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου  ΙΝΑΑ (Ινστιστούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης) Πεύκων.

Μέρος των εσόδων από το φεστιβάλ θα διατεθούν προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι φορείς να προμηθευτούν σύγχρονους υπολογιστές, για την άρτια οργάνωση του εργαστηρίου ψηφιακού κολάζ και της εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών.