Τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του με την ευκαιρία της πανηγύρεως του ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονος διοργάνωσε ο ποντιακός πολιτιστικός σύλλογος Μεσσιανού Γιαννιτσών του νομού Πέλλας.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 26 και 27 Ιουλίου, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, πολύ διασκέδαση και απόλυτη επιτυχία, με γνωστούς καλλιτέχνες που πλαισίωσαν και τις δυο βραδιές. Είναι χαρακτηριστικό, πως σε αυτές τις εκδηλώσεις συμμετέχουν εκτός από τους μόνιμους κατοίκους του χωριού, και οι οικονομικοί μετανάστες που η ζωή τους ανάγκασε να βρίσκονται εκτός του χωριού, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, μιας και προγραμματίζουν, αυτό το διάστημα να βρίσκονται στη γενέτειρά τους ή στο χωριό των πατεράδων και των παππούδων τους.
Η χαρά του κόσμου δικαίωσε αλλά και ενίσχυσε τη θέληση του συλλόγου και των μελών του για τη συνέχιση του έργου του.
Με ανακοίνωση που εξέδωσαν εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του ποντιακού πολιτιστικού συλλόγου Μεσσιανού Γιαννιτσών την οποία υπογράφουν η πρόεδρος Ροδάμα Βασιλειάδου και η γραμματέας Σοφία Γραμμένου, «εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες σε όλους τους καλεσμένους που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και συνετέλεσαν στην επιτυχία της. Επίσης, ο σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει το Δήμο Γιαννιτσών για την αμέριστη συμπαράστασή του κατά την προετοιμασία της εκδήλωσης».