Το 40ήμερο μνημόσυνο του Ηλία Ιορδανίδη, επί 25 συναπτά έτη προέδρου της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών μετά από άνιση μάχη, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 10 Αυγούστου 2025, στην Αργυρούπολη Αττικής.
Με ανακοίνωση η οικογένεια του Ηλία Ιορδανίδη, αναφέρει:
“Την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 9:30 π.μ. θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, Ηλία Ιορδανίδη στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης.
Η οικογένεια
Άννα, Νίκος, Χαρά
Ο Ηλία Ιορδανίδης
Ο Ηλίας Ιορδανίδης, ήταν γέννημα θρέμμα της Αργυρούπολης Αττικής με απώτερη καταγωγή των γονέων του από την Αργυρούπολη του Πόντου. Υπήρξε ποδοσφαιριστής στα νιάτα του, ενώ επαγγελματικά εργαζόταν στην ΕΥΔΑΠ.
Ασχολήθηκε με την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης, και διετέλεσε για 25 χρόνια πρόεδρος με πολυσχιδή δραστηριότητα. Ανιψιός από την μητέρα του, του Δημήτρη Ευσταθιάδη, δημάρχου Αργυρούπολης, νομάρχη Αθηνών, προσπαθούσε να κάνει δράσεις που να ενώνουν όλους τους Αργυρουπολίτες στην καταγωγή στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
Πραγματοποίησε ως πρόεδρος, πρωτοπόρες δράσεις, όπως παγκόσμιο συνέδριο ποντιακής λύρας, συναντήσεις όλων των Αργυρουπολιτών και πολλές άλλες.
Το τελευταίο διάστημα με δική του πρωτοβουλία, έγινε το ντοκιμαντέρ “Αργυρουπολιτών Πορεία”, για την ιστορική πορεία της Αργυρούπολης του Πόντου και της εγκατάστασης των Αργυρουπολιτών στη Αττική γη.
Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε σε πολλές πόλεις όπου δραστηριοποιούνται ποντιακοί σύλλογοι.
Τίμησε με δική του πρωτοβουλία ως πρεσβευτή του ποντιακού Ελληνισμού, τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ συμμετείχε σε δράσεις για την ενίσχυση του κυπριακού ελληνισμού.