Έγιναν με μεγάλη επιτυχία οι τριήμερες εκδηλώσεις του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου «ΝΕΑ ΚΟΤΥΩΡΑ» στις 4-5-6 Αυγούστου 2016. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 18.00 πραγματοποιήθηκε ο αγώνας μεταξύ νέων και παλαίμαχων προς τιμή του «Αναστάσιου Μαρμαρίδη» με αθλοθέτηση κυπέλου. 

Νικητές του αγώνα στέφθηκαν οι παλαίμαχοι με το σκορ να είναι υπέρ τους στα πέναλντι με 5-4. Στη συνέχεια έγιναν οι αθλοπαιδίες όπου συμμετείχαν πολλά παιδιά και ενήλικες οι οποίοι έπαιξαν, διασκέδασαν, γέλασαν και χόρεψαν με την ψυχή τους. Οι νικητές των αγωνισμάτων, αλλά και όλα τα παιδάκια που συμμετείχαν στα αγωνίσματα πήραν μετάλλια. 

MESAIO.AUGOUSTOS.4.8.20161

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου παραμονή της γιορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος έγινε ο εσπερινός στην παλιά Εκκλησιά της Μεταμόρφωσης όπου ο κόσμος με συγκίνηση και ευλάβεια παρακολούθησε το τελετουργικό και μετέπειτα έγινε η περιφορά της εικόνας στο χωριό. Στη συνέχεια στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μεσαίου πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η λαϊκό - ποντιακή βραδιά όπου συμμετείχαν στο τραγούδι Γιώργος Σιδηρόπουλος, Βασίλης Τοπαλίδης και Έφη Σιδηροπούλου, στο κλαρίνο Γιώργος Ιακωβίδης, στη λύρα Δαμιανός Ακριτίδης, στο μπουζούκι Βασίλης Γυαλιντζής, στα πλήκτρα Λεωνίδας Γεωργιάδης, στα τύμπανα Σπύρος Κουρπαγιαννίδης και στον ήχο ο Παντελής. Οι καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ο κόσμος διασκέδασε μέχρι αργά το πρωί. 

MESAIO.AUGOUSTOS.PAREA.4.8.20165

Το Σάββατο 6 Αυγούστου το πρωί έγινε θεία λειτουργία στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και το βράδυ πραγματοποιήθηκε η μεγάλη χορευτική εκδήλωση του συλλόγου όπου συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα από τον σύλλογο Δρυμού με χορούς από τη Μαύρη Θάλασσα, από τον σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας με χορούς από την Μικρά Ασία, από τον Αναπτυξιακό σύλλογο Μονολόφου με χορούς από την Θράκη, από τον Μικρασιατικό σύλλογο Νέας Ιωνίας «ΗΡΟΔΟΤΟΣ» και από τα δύο συγκροτήματα του συλλόγου Νέα Κοτύωρα με χορούς από τον πόντο. Σε όλα τα χορευτικά δόθηκαν αναμνηστικά συμμετοχής στην εκδήλωση. Επίσης, ο σύλλογος τίμησε με πλακέτα τον γλύπτη Γεώργιο Κικώτη για το μνημείο που δημιούργησε για τους πρώτους κατοίκους του Μεσαίου το οποίο φέτος έκλεισε 10 χρόνια.

MESAIO.AUGOUSTOS.PAREA.ANDRES.4.8.20164

 

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Δίγκαλης, ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Ιωσηφίδης, ο πολιτευτής Δρ. Ιωάννης Βαλερής, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεσαίου Αναστάσιος Α. Λαζαρίδης, ο βουλευτής Γεώργιος Λαζαρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Παναγιωτίδης, ο πατήρ Σταύρος, ο πατήρ Χαράλαμπος, ο Ιωάννης Μουρουζίδης και ο Θεόδωρος Αμανατίδης.

MESAIO.AUGOUSTOS.OMILITIS.4.8.20167

 

Με ανακοίνωσή του «το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Μεσαίου ευχαριστεί τον Δήμο Ωραιοκάστρου για τις καρέκλες τα τραπέζια την ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων. Επίσης, ευχαριστεί για την οικονομική τους ενίσχυση το super market Χρυσοχόου, την εκκλησία του χωριού μας, το κρεοπωλείο Ν. Φιλαδέλφειας Νικόλαος Παπαχρήστου, το κρεοπωλείο Λάζαρος Μαρμαρίδης στο Μεσαίο και όλο τον κόσμο που πρόσφερε χρήματα για την προμήθεια διαφόρων ειδών και προϊόντων για τις εκδηλώσεις από το super market Χρυσοχόου Χρήστο στο Μεσαίο. Ευχαριστεί επίσης όλο τον κόσμο που πρόσφερε δώρα για τους λαχνούς. Τέλος, θέλει να ευχαριστήσει θερμά τα παιδιά του χορευτικού που βοήθησαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών, τα οποία είναι: Παύλος Λαζαρίδης, Αλέξανδρος Μαρμαρίδης, Θοδωρής Κουτρουδίτσης, Σταμάτης Μουρατίδης, Χαράλαμπος Μαρμαρίδης, Ευρώπη Κουτρουδίτση, Ελένη Τσιτηρίδου, Ναταλία Ανθυμιάδου, Χρυσούλα Φωτιάδου, Ανθούλα Τσιτηρίδου, Θεοδώρα Καργατζή, Μαρία Φωτιάδου, Ιωάννα Αμσδάκη, Ολυμπία Αθανασίου, Δήμητρα Λαζαρίδου, Ευαγγελία Βαρλατσάνη, Σοφία Μαρμαρίδου, Ελπίδα Γρηγοριάδου, την Ελίνα Μαυρίδου, τον Θεοχάρη Γρηγοριάδη, Σταύρο Μαρμαρίδη, τον Λάζαρο Φωτιάδη για το ψήσιμο σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Ευχαριστεί ακόμη όλο τον κόσμο που μας τίμησε και μας στήριξε σε αυτό το νέο μας ξεκίνημα. Σας θέλουμε κοντά μας! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ!».