Σε πόλο έλξης της 83ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης αναδεικνύεται το αμερικανικό περίπτερο (13), που ταξιδεύει τους επισκέπτες στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και μαγεύει μικρούς και μεγάλους με τα επιτεύγματα αμερικανικών εταιρειών - κολοσσών, που φέρνουν το αύριο στο σήμερα. Οι καθημερινές ουρές του κόσμου έξω από το περίπτερο για μια «γνωριμία» με την καινοτομία θυμίζουν κάτι από το παρελθόν, όταν οι επισκέπτες παλαιότερων ΔΕΘ έσπευδαν να δουν πρώτοι τεχνολογικά επιτεύγματα στα οποία δεν είχαν πρόσβαση διαφορετικά.

Μηνύματα αισιοδοξίας για το αύριο του ελληνικού επιχειρείν στέλνει το περίπτερο 12, που φιλοξενεί το θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα», μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Περισσότερες από 100 ελληνικές startups μοιράζονται με το κοινό το επιχειρηματικό τους όραμα και τις έξυπνες ιδέες τους που έγιναν επιχειρήσεις.

DETH.83.GAMES.11.9.2018

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του κοινού και για τα περίπτερα που φιλοξενούν τις θεματικές ενότητες της Γαστρονομίας, της Akademia, της Exclusive Hair Beauty and Fashion, της Ενέργειας και της Μηχανοκίνησης, ενώ και το περίπτερο 6, των Διεθνών Συμμετοχών, υποδέχεται καθημερινά πλήθος κόσμου.

DETH.83.SYNAYLIA.11.9.2018.IMG 0821

Το βράδυ της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου 2018, το κοινό της 83ης ΔΕΘ είχε την ευκαιρία να απολαύσει τους Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση, Γιώτα Νέγκα και Μίλτο Πασχαλίδη, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον συνθέτη Μάριο Τόκα, που θύμισε μερικές από τις πιο γνωστές δημιουργίες του.

DETH.83.SYNAYLIA.11.9

Το βράδυ της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου 2018, τη σκυτάλη του μουσικού προγράμματος παίρνουν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Σταύρος Ξαρχάκος σε μια «Συνάντηση Κορυφής», που αναμένεται να μαγέψει τους επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ. Μάλιστα, η διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo θα τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη για την προσφορά του στη μουσική. Το κοινό μπορεί να παρακολουθεί τις συναυλίες με το εισιτήριο της 83ης ΔΕΘ.

Στο σημερινό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων ξεχωρίζουν το «The Mindspark Thessaloniki», το μεγαλύτερο event για το μάρκετινγκ, τη δημιουργικότητα και την καινοτόμο σκέψη. O global brand strategist, Peter Economides, ο marketing & business development leader, Tom Katsioulas από την Silicon Valley και ο θεμελιωτής του αθωνικού management, Θοδωρής Σπηλιώτης, θα βρεθούν για δύο ημέρες στη Θεσσαλονίκη (12-13 Σεπτεμβρίου). Με αφορμή τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ ως τιμώμενης χώρας, οι παγκοσμίου φήμης εισηγητές θα μεταφέρουν το κοινό του «The Mindspark» στην Silicon Valley και στον αμερικάνικο τρόπο του επιχειρείν. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν μαζί τους τα μυστικά του marketing, του branding και της επιχειρηματικότητας στις ΗΠΑ, ενώ θα γνωρίσουν τις αρχές του αθωνικού μάνατζμεντ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης», στην αίθουσα «Αλέξανδρος», και αποτελεί συνδιοργάνωση της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ - Helexpo.

Επίσης για τις 19:00, στο Περίπτερο 14 (Akademia) έχει προγραμματιστεί εκδήλωση του ΑΠΘ για την «Ανάπτυξη φαρμάκων με χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης: ένας καινούριος κλάδος ψηφιακής, υγειονομικής περίθαλψης». Στις 20:00 θα εγκαινιαστεί το Επιμελητήριο Σερρών (Περίπτερο 16).

Εν τω μεταξύ σήμερα μπήκε στην… αφετηρία και το 51ο ΡΑΛΛΥ ΔΕΘ, το οποίο παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ-Helexpo. Ο καθιερωμένος αγώνας, που αναμένεται να χαρίσει συγκινήσεις στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Για το σύνολο των εκδηλώσεων της σημερινής ημέρας μπορείτε να ενημερώνεστε στο ακόλουθο link: https://tif.helexpo.gr/el/2018_Events_Programme.

Το ωράριο της 83ης ΔΕΘ τις καθημερινές είναι 16:00 με 22:00.