Ένα πολύ όμορφο βιογραφικό βίντεο, υψηλής αισθητικής, με πρωταγωνιστές τους Παναγιώτη Θεοδωρίδη και Ειρήνη Σαχταρίδου, επιμελήθηκε ο Σκηνοθέτης Τρύφωνας Ζήσης, ο οποίος είχε την Εικονοληψία, το editing και τη σκηνοθεσία αυτού (μια παραγωγή της REC Productions).

Το βίντεο αυτό προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της παραδοσιακής δισκογραφικής δουλειάς, με τίτλο “Σεβταλοδαρμένον”.

Οι δύο πρωταγωνιστές ξετυλίγουν με μικρές ιστορίες και περιγραφές, με γυρίσματα που γίνανε στα χωριά καταγωγής τους, στο Πρωτοχώρι Κοζάνης (Πορτοράζ) και στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης (Τοψιλάρ) αντίστοιχα, την πορεία τους, από τα πρώτα βήματα έως και την ολοκλήρωση του “Σεβταλοδαρμένον”.

Ξεχωριστή πινελιά σε αυτό το βιογραφικό βίντεο, η παρουσία της Παρχαρομάνας Σοφίας Σαχταρίδου (γιαγιά της Ειρήνης), του Φιλάρετου Αμαραντίδη, ένας μερακλής μουχαπετλής 2ης γενιάς, ο οποίος φημίζεται για τα όμορφα δίστιχα που εμπνέεται αλλά και του λυράρη Μιχάλη Παρχαρίδη, από το Πρωτοχώρι, το παραδοσιακό βίωμα του οποίου ξεχειλίζει σε κάθε τοξαριά...

Ακούγονται τα τραγούδια “Σο παραθύρ´ εκρέμασες” και “Καγιά και καταμάγια” τους στίχους των οποίων έγραψαν αντίστοιχα η Μάγδα Τογρίδου (από παλιές οικογενειακές καταγραφές της) και ο Νίκος Σωτηριάδης.

Επίσης προβάλλονται χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις τηλεοπτικές εκπομπές “Μαυροθάλασσα” και “Ρωμανία”, την επιμέλεια και παρουσίαση των οποίων είχε ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, σε σκηνοθεσία του Τρύφωνα Ζήση.

Απολαύστε όλο το βιογραφικό βίντεο των δυό πρωταγωνιστών του “Σεβταλοδαρμένον

.be">
.be