Το βιβλίο της Αγγελικής Παμπουκίδου, «οι Νεράιδες του Πόντου», παρουσιάστηκε παρουσία πλήθους ενδιαφερομένων στους χώρους της Ποντιακής Εστίας στη Στουτγάρδη, στο κρατίδιο της Βάδης Βυδεμβέργης, το απόγευμα του Σαββάτου 9 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης «μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα με πλήθος ενδιαφερόμενων έγινε η παρουσίαση του Βιβλίου της Αγγελικής Παμπουκίδου, «οι Νεράιδες του Πόντου».

PONTIAKI.ETSIA.STOYTGRADIS.PAMPOYKIDOU.NERAIDES.9.3 1

Από το εξώφυλλο του βιβλίου ο αναγνώστης μπορεί να καταλάβει πολλά για το περιεχόμενο. Η γυναικεία μορφή, οι χειρόγραφες σελίδες, ο κοντυλοφόρος, η δαντέλα και το κουτί είναι όλα στοιχεία - κλειδιά που απαντώνται μέσα στο μυθιστόρημα. Με λυρισμό και ευαισθησία η συγγραφέας προσεγγίζει τους ήρωες της και συλλαμβάνοντας εικόνες, ήχους, μυρωδιές, χειρονομίες και γεύσεις προχωρεί και διεισδύει στα βάθη της ψυχής τους. Μέσα σ’ αυτές τις 200 περίπου σελίδες, άλλοτε με σφιγμένα δόντια κι άλλοτε με πυρετό, άλλοτε σε πρώτο πρόσωπο κι άλλοτε σε τρίτο, αφηγείται ένα συγκλονιστικό πανόραμα που ξεκινά από τον Παράδεισο, διασχίζει την Κόλαση και οδηγεί ήρωες και αναγνώστες στην καινούρια πατρίδα – εκεί όπου ανοίγει ένας νέος κύκλος Δημιουργίας.

PONTIAKI.ETSIA.STOYTGRADIS.PAMPOYKIDOY.NERAIDES.9.3.20194

Η Νεράιδα είναι ένα θηλυκό ον εκπάγλου καλλονής με υπερφυσικές ιδιότητες που εμφανίζεται και εξαφανίζεται κατά βούληση και κατοικοεδρεύει σε τόπους ειδυλλιακούς, δηλαδή έτσι όπως φαντάζεται η συγγραφέας τις αλησμόνητες πατρίδες. Η Νοσταλγία διαποτίζει κάθε σελίδα, όπως η δροσιά τα πρωινά φύλλα. Ο συναισθηματισμός είναι διάχυτος.

PONTIAKI.ETSIA.STOYTGRADIS.PAMPOYKIDOY.NERAIDES.9.3.20196

Το βιβλίο βρίσκεται ήδη στη δεύτερη έκδοση και παρουσιάστηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, στην Αριδαία, στην Ξάνθη, στη Νάουσα, στην Πτολεμαΐδα και στο Κιλκίς, και σήμερα ξεκινά από τη Γερμανία ένας νέος κύκλος παρουσιάσεων.

PONTIAKI.ETSIA.STOYTGRADIS.PAMPOYKIDOY.NERAIDES.9.3.20197

Ευχαριστούμε την Αγγελική Παμπουκίδου που δέχτηκε χωρίς καμία αντίρρηση να παραβρεθεί με τον σύζυγο της Θεόδωρο Κοτίδη, που βρέθηκε κοντά μας και να μας ταξιδέψει με τις Νεραΐδας στην αλησμόνητη πατρίδα, να μας συγκίνηση αλλά και να μας θυμίσει μέσα από τις μαρτυρίες της γιαγιάς εκείνα τα γεγονότα που υπέστησαν στη γενέθλια γη, τον μαρτυρικό Πόντο, οι πρόγονοι μας.

PONTIAKI.ETSIA.STOYTGRADIS.NERAIDES.KOTIDIS.9.3.2019

Ο Θεόδωρος Κοτίδης

Το μεγάλο κέρδος ενός Βιβλίου και του δημιουργού του, γράφεται στα χείλη, στα μάτια, στα δάχτυλα και στην καρδιά κάθε αναγνώστη.

Αγγελική Παμπουκίδου, σου ευχόμαστε ότι έχεις μέσα στην ψυχή σου να μπορείς να το αποτυπώνεις στο χαρτί και να μας χαρίζεις και στο μέλλον όμορφες ιστορίες».