Στους Ουκρανούς εθνικιστές από το Τάγμα Αζόφ, ρίχνουν την ευθύνη για άμαχους νεκρούς στην περιοχή της Μαριούπολης το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, από τις οποίες σκοτώθηκαν και Έλληνες ομογενείς, η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα και κατηγορεί όλους όσους κατηγόρησαν την Ρωσία ότι βιάστηκαν.

Ακολουθούν, η ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, αλλά και η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα:

Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διαφόρους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Για κάποιον λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων υπέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή συντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ στα χρώματα της ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!

ROSIKH.PRESBEIA.ANAKOINOSH.MARIOYPOLH.AZOF.27.2.2022.FMl0cIbXIAAC7PH

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας:

Χθες στις 16.00 – 16.20 Ουκρανοί εθνικιστές από το Τάγμα Αζόφ χτύπησαν με εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων Grad κατοικημένες περιοχές του χωριού Σαρτανά και το σχολείο αρ. 9 στη Μαριούπολη. Υπάρχουν θύματα – άμαχοι.