Μεγαλώνει ο αριθμός των ομογενών, οι οποίοι πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος από τις εχθροπραξίες που σημειώνονται στην περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου κατοικούν περισσότεροι από 100.000 Ελληνικής καταγωγής πολίτες και βρίσκονται σε διασταυρούμενα πυρά.

Το απόγευμα του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου 2022, βρήκαν τραγικό θάνατο στο χωριό Μπουγάς, που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα βόρεια της Μαριούπολης. Σχετική ανακοίνωση, εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, δίχως να αναφέρει από πού προήλθαν τα πυρά και ποια πλευρά βάλει κατά των αμάχων.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τον θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, βόρεια της Μαριούπολης

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Διαβάστε τη σχετική είδηση και για τον πολύνεκρο βομβαρισμό στο χωριό Σαρτανά με τον θάνατο των δύο Ελλήνων ομογενών και τον τραυματισμό άλλων έξι στο ακόλουθο Link