Νεκροί είναι δύο Έλληνες ομογενείς, και άλλοι έξι τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα παιδί, από ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό ο οποίος έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου 2022, στα ανατολικά της Ουκρανίας στην περιοχή όπου μαίνονται οι συγκρούσεις και βρίσκονται χιλιάδες ομογενείς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τις συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη διαμάχη των ρωσόφωνων με τους Ουκρανούς και πάλι στο χωριό Σαρτανά, τον Σεπτέμβριο του 2014, οκτώ (8) ομογενείς Έλληνες έχασαν τη ζωή τους και από βομβαρδισμό.

Ο σημερινός βομβαρδισμός

Μετά τις τραγικές εξελίξεις και τον θάνατο των δύο Ελλήνων ομογενών, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, εξέδωσε ανακοίνωση, αναφορικά με ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών και τον τραυματισμό έξι στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία στην οποία αναφέρεται.

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ' επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Η φωτογραφία είναι από την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο χωριό Σαρτανά, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των οκτώ (8) θυμάτων Ελλήνων ομογενών τον Σεπτέμβριο του 2014.