Στο καινούριο επεισόδιο της ταξιδιωτικής σειράς της ΕΡΤ3 «Βαλκάνια Εξπρές» την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, σε νέα ώρα, στις 12 το μεσημέρι, οι τηλεθεατές θα έχουν την δυνατότητα να δούν την πόλη - λιμάνι του Πύργου (Μπουργκάς) στις βουλγαρικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Η εκπομπή ξεκινάει από το νησάκι της Αγίας Αναστασίας, που στο διάβα του χρόνου υπήρξε μοναστήρι, ορμητήριο πειρατών, φάρος και «βουλγαρικό Αλκατράζ», και σήμερα είναι μουσείο και τουριστικό αξιοθέατο.

PYRGOS.BOYRGAZ.BOYLRARIA.ERT3.27.1.2022.BE21 EP17 7 1

Αποβιβάζονται στο λιμάνι και τις παραλίες του Πύργου, περιηγούνται στον περίφημο «Θαλάσσιο Κήπο», περπατάνε στους μεγάλους πεζόδρομους και επισκέπτοναι το Εθνογραφικό και το Ιστορικό Μουσείο της πόλης. Αναζητούν το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Έλληνας ποιητής Κώστας Βάρναλης.

PYRGOS.BOURGAZ.BOYLGARIA.ERT3.27.1.2022.BE21 EP17 5

Διασχίζουν τον Κόλπο του Μπουργκάς για να φτάσουν στο Τσέγκενε Σκέλε (Chengene Skele), το περίφημο «Χωριό των Ψαράδων», όπου νιώθουν το πνεύμα της θάλασσας, μπλεγμένο με αρχαία δίχτυα ψαρέματος.

Πίσω στο κοσμοπολίτικο Μπουργκάς, συναντάνε καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και αρχιτέκτονες οι οποίοι μιλούν για την ταυτότητα της αγαπημένης πόλης τους. Συζητάνε με νέους επιχειρηματίες για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης και μαθαίνουν γιατί θεωρούν τον τόπο αυτό, ιδανική βάση τους.

PYRGOS.BOYRGAZ.BOYLRARIA.ERT3.27.1.2022.BE21 EP17 7 2

Σκηνοθεσία – σενάριο: Θεόδωρος Καλέσης.

Μοντάζ – τεχνική επεξεργασία: Κωνσταντινίδης Αργύρης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ιωάννα Δούκα.

Eικονολήπτης: Θεόφιλος Καλαϊτζιδης.

Β’ κάμερα – χειρίστης drone: Νικόλαος Βαρβουχάκης.

Επιστημονικός συνεργάτης: Γιώργος Στάμκος.

Σκριπτ: Νόπη Ράντη.

Αφήγηση: Κώστας Χατζησάββας.

Εκτέλεση Παραγωγής: ΑΙΜΟΣ PRODUCTIONS Θεόδωρος Καλέσης.

Επανάληψη στις 23:00 την ίδια ημέρα.

Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3