Ο αγιασμός έναρξης των τμημάτων της νέας συλλογικής χρονιά της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020, στον προαύλιο χώρο του συλλόγου, σε ένα μαγευτικό τοπίο, σε έναν από τους λόφους της πόλης, έναν μαγευτικό χώρο, τον οποίο ζηλεύουν ακόμη και οι Γερμανοί κάτοικοι της περιοχής.

Η έναρξη κάθε νέας συλλογικής χρονιάς, ανάφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σάββας Εξουζίδης, είναι πάντα μια ξεχωριστή, ιδιαίτερα σημαντική μέρα για όλους και όλες μας. Φέτος, τα συναισθήματα είναι ανάμικτα, ευχάριστη αναμονή για τη νέα χρονιά, αβεβαιότητα όμως λόγω των πρωτόγνωρων δεδομένων.

STUTGARDI.PONTIAKH.ESTIA.AGIASMOS.20.9.20203

Σίγουρα, η νέα συλλογική χρονιά στη Ποντιακή Εστία αναμένεται να είναι διαφορετική, αφού το COVID-19 εξακολουθεί να ταλαιπωρεί όλη την υφήλιο. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, θα πρέπει όλοι και όλες να μεριμνήσουμε για την πολιτιστική στήριξη του Συλλόγου μας και την ομαλή συνέχιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ,ενώ ταυτόχρονα, θα πρέπει να επιδείξουμε τη δέουσα ωριμότητα και υπευθυνότητα, για να προστατεύσουμε την υγεία της νεολαίας των συνανθρώπων μας αλλά και των εαυτών μας.

STUTGARDI.PONTIAKH.ESTIA.AGIASMOS.20.9.20204

Η Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης, θα λειτουργεί με ανανεωμένο πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα, κάθε Κυριακή από της 12.30 έως τις 5 μ,μ.

STUTGARDI.PONTIAKH.ESTIA.AGIASMOS.20.9.20201

Τέλος, απευθυνόμενος στα μέλη του συλλόγου, επισήμανε τις ολοένα αυξανόμενες δυσκολίες και τις συνεχείς περίπλοκες προκλήσεις στην λειτουργία των Συλλόγων και υποστήριξε ότι δεν έχω καμιά αμφιβολία έχοντας υπόψη τις πολλαπλές δυνατότητες, που χαρακτηρίζουν το ανθρώπινο δυναμικό των παιδιών και μελών της Ποντιακής Εστίας, ότι θα ανταποκριθείτε, συλλογικά και υπεύθυνα, τόσο στις γενικές προκλήσεις των καιρών όσο και στις ειδικές προκλήσεις της νέας Συλλογικής χρονιάς.