«GENOCIDE. Η τελευταία ώρα», σε σκηνοθεσία, κείμενα, και επιλογή κειμένων από τον Γιώργο Συμεωνίδη, αναβαίνει στη θεατρική σκηνή, με την οργάνωση παραγωγής υου Θέατρο «Μαίωτρον» του Σταύρου Παρχαρίδη, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, από τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας.

Το θεατρικό έργο «GENOCIDE. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ», είναι ένα κύκνειο άσμα και μαζί ένα μήνυμα ελπίδας που ανθεί και φέρει κι άλλο!

Σκηνοθεσία, κείμενα, επιλογή κειμένων: Γιώργος Συμεωνίδης.

Μουσική, τραγούδι, Γιώργος Συμεωνίδης.

Σκηνογραφία, Μαρία Παπατζέλου.

Παίζουν, Βάσω Δήμογλου, Νίκος Ζώκας, Πασχαλίνα Ξανθοπούλου, Κώστας Βαβνιωτοπουλος, Γιάννης Φωτιάδης.

VIDEO ART ΘΥΜΕΛΗ.

Φωτισμοί, Γιώργος Κομνηνός.

Διεύθυνση παραγωγής, Εταιρία Θειάτρου «Μαιώτρον» Σταύρος Παρχαρίδης.

«GENOCIDE» Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ, είναι ο κοινός τόπος των ηρώων αυτής της σπονδυλωτής παράστασης.

Το τελευταίο βλέμμα των Προσφύγων στην Τραπεζούντα από το καράβι καθώς ξεμακραίνει. Η Κυρά του Ποντου και η Παναγιά του τόπου αγέρωχες πορεύονται ως την τελευταία ώρα. Ο Λεωνίδας επιφανής έμπορος της Τραπεζούντας αναγκάζεται να φύγει για να σωθεί. Παραδίδει τα κλειδιά του Μαγαζιού και του σπιτιού του στον Καδή επιστήθιο Τούρκο φίλο του.Ο Τούρκος Καδής με σπαραγμό πλάθει το εγκώμιο των Ελλήνων. Ο Αλί έχει λιποτακτήσει από το ασκέρι του Τοπάλ Οσμάν μπαίνει κρυφά στον οντά του Τοπάλ Οσμάν του ζητά να μιλήσουν για αυτό που λέγεται Ευθύνη έστω την τελευταία ώρα.

Οι άνθρωποι στην Αργυρούπολη του Πόντου βρίσκονται σε ένα μεγάλο δίλημμα την τελευταία ώρα. Η μοίρα παίζει ένα αλλόκοτο παιχνίδι στον Τραπεζούντιο Γιατρό την τελευταία ώρα.

Στο βάθος η τελευταία ώρα του εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη που συγκλονίζει και στη σκιά του σήμερα το 2024 το παράπονο ενός Μαυροθαλασσίτη που ανακαλύπτει την πραγματική καταγωγή και ταυτότητα και που εκλιπαρεί να γίνει κάτι έστω την τελευταία Ώρα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο του άλγους κινούνται οι ήρωες του έργου. Για πρώτη φορά μιλούν οι ίδιο οι Τούρκοι για την Γενοκτονία που διέπραξαν. Η μουσική ζωντανή επί σκηνής γεφυρώνει τίς εναλλαγές των ηρώων και τα Video art μεταφέρουν τον θεατή δίπλα στα γεγονότα.