Εντατικές είναι οι προετοιμασίες που γίνονται στο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης από τους ποντιακούς συλλόγους, για την πορεία διαμαρτυρίας που θα γίνει το το Σάββατο 14 Μαΐου με το σύνθημα «Πορεία ζωής. Πόντος. Δικαίωμα στη μνήμη».

«Δεν θρηνούμε. Δεν μοιρολογούμε.

 Διεκδικούμε και Απαιτούμε.

Αποκατάσταση της Ιστορικής Αλήθειας»

Εκδηλώσεις για τη μνήμη της γενοκτονίας των 353.000 χιλιάδων αθώων νεκρών των Ελλήνων του Πόντου, διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο πραγματοποιούν τα τελευταία χρόνια, τα διοικητικά συμβούλια των ποντιακών συλλόγων της Βάδης – Βυρτεμβέργης.

Όπως αναφέρουν, οι εκδηλώσεις μνήμης για το στυγερό έγκλημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, και κατ’ επέκταση των Ελλήνων της Θράκης, των Ελλήνων της Ιωνίας, των Αρμενίων, και των Ασσυρίων που υπήρξαν θύματα της μεγαλύτερης θηριωδίας των Νεότουρκων στον 20ό αιώνα, είναι πράξη χρέους, αλλά και αγώνoς. Οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη και έχουμε καθήκον να μην αφήσουμε ανεξόφλητο το χρέος προς τους προγόνους μας, ούτε να αφήσουμε αδικαίωτη τη θυσία και το μαρτύριο τους.

Πορεία μνήμης Σάββατο 14 Μαΐου

Το Σάββατο 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πορεία τιμής και μνήμης με κεντρικό σύνθημα «Πόντος. Δικαίωμα στη Μνήμη». Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 το μεσημέρι, στην Wilhelmsplatz 10-70182 Stuttgart, απέναντι από το Ελληνικό Προξενείο με προορισμό τη Stauffenbergplatz στο μνημείο το οποίο είναι αφιερωμένο σε όλους τους Λαούς που υπέστησαν βία του Ναζισμού.

Στην πορεία Τιμής και Μνήμης χαιρετισμό θα απευθύνουν: Η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της Βάδης Βυδεμβέργης κ. Brigitte Lösch MdL BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN, και ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Εκκλησίας Pfr. Dr. Diradur Sardaryan.

 

STUDGART.AIMODOSIA.8.5.20161

 

Επίσης το περασμένη Σάββατο 7 Μαΐου έγινε με επιτυχία ηεθελοντική αιμοδοσία με το σύνθημα «19η Μαΐου. Εμείς είμαστε με τη ζωή».