Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας στη μνήμη των 353.000 νεκρών της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κυριακή 15 Μαΐου

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση με το σύνθημα «μια ρίζα για τη ρίζα μας», στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.

Πέμπτη 19 Μαΐου

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι θα λειτουργήσει περίπτερο ενημέρωσης στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια και αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, με το σύνθημα «δώσε αίμα για το αίμα που χάθηκε».

Μέλη και φίλοι του συλλόγου θα συμμετέχουν στις 7 το βράδυ στην κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της γενοκτονίας και ομιλία.

Κυριακή 22 Μαΐου

Την Κυριακή 22 Μαΐου στις 10 το πρωί θα γίνει μνημόσυνη στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Βέροιας, και στη συνέχεια ομιλία από τον Παύλο Τουτουντζίδη.

Στις 11 το πρωί θα γίνει λαμπαδηδρομία από τη Νάουσα – Αλεξάνδρεια – Βέροια και άφιξη στο μνημενί της πλατείας Νίκου Καπετανίδη. Κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Νίκου Καπετανίδη με επιμνημόσυνη δέηση – Χαιρετισμός του προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας. Κατάθεση στεφάνων (αντί στεφάνων ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού για την προώθηση της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας). Θα ακολουθήσει δεξίωση.

 EFXINOS.LESXI.BEROIAS.PROSKLISI.22.45.2016

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, από τις 18.00 έως τις 20.00 και από τις 20.30 έως τις 22.30 στο χώρο τεχνών του δήμου Βέροιας, θα πραγματοποιηθεί διπλή εκδήλωση – παράσταση από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας με θέμα γενοκτονία και τίτλο «Οι ρίζες ποτέ δεν κόβονται».