Εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στην ομώνυμη πλατεία (Αμισού και Αίνου) στη Νέα Σμύρνη, με επιμνημόσυνη δέηση από τον Σαβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών και ομιλία από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα δρ. Αντώνη Παυλίδη, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου.

Σχετικό κάλεσμα για τη συμμετοχή πολιτών της Αττικής, απευθύνει η Ένωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου απευθύνει η πρόεδρος Ράνια Χρυσοχοΐου και η γενική γραμματέας Έλενα Τσιμαχίδου, αναφέροντας ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των προγόνων μας αυτό το Σάββατο 27 Μαΐου και ώρα 19:00 στην πλατεία Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού (Αμισού και Αίνου).

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την άφιξη των δρομέων μελών και φίλων μας, οι οποίοι θα τρέξουν συμβολικά τον "Αγώνα μνήμης", ξεκινώντας στις 6:30 μ.μ. από το μνημείο Μικρασιατών και Αρμενίων, από την πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, θα περάσουν από την κεντρική πλατεία και το άλσος και θα καταλήξουν στο μνημείο μας, μεταφέροντας τη "Φλόγα της Μνήμης".

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Επιμνημόσυνη δέηση από το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών.

Ομιλία από τον ιστορικό, κοινωνιολόγο, εκπαιδευτικό και συγγραφέα δρ. Αντώνη Παυλίδη.

Απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνων.

Σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Χορωδία και τη Χορευτική ομάδα της Ένωσης».