Την Κυριακή 17 Απριλίου και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 101η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή προσκαλούν τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμένιων, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης για την 101η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

-Ώρα 11.30΄:

*Κεντρική εκδήλωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», με ευθύνη και οργάνωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής.

*Χαιρετισμοί από τους κ.κ.: Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και Εκπρόσωπο της Αρμενικής Νεολαίας.

Ομιλία της Ευρωβουλευτή Κύπρου, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, με θέμα: «100+1 χρόνια μετά τη γενοκτονία το Αρμενικό ζήτημα παραμένει επίκαιρο».

-Ώρα 13.30΄:

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τους κ.κ.:

-Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης

-Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας

-Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού

-Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

-Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

-Δήμαρχο Δήμου Θεσσαλονίκης

-Εκπρόσωπο Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

-Ώρα 12.00΄:

Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των Μαρτύρων της Γενοκτονίας, στον Ορθόδοξο Ιερό Αρμενικό Ναό της Παναγίας (επί της οδού Διαλέττη 4), χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη κ.κ. Σνπάτ Σαπουντζιάν.

Ομιλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Γ. Τζιτζικώστα.