Διήμερο εκδηλώσεων στο Αγρίνιο για τα θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος, διοργανώνουν ο σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς» και ο Δήμος Αγρινίου την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022.

Σε κοινή τους συνδιοργάνωση και πρόσκληση, ο σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς» και ο Δήμος Αγρινίου, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του συλλόγου Δ. Σιδηρόπουλος και ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, προσκαλούν όλους όσους ενδιαφέρονται να παρευρεθούν, στην ομιλία του Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάση Χρήστου με τίτλο «Η Γενοκτονία του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού εκατό χρόνια μετά: Αφετηρίες, πρωταγωνιστές και παρακαταθήκες», που θα πραγμτοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου. Συντονίζει ο Απόστολος Βετσόπουλος, δρ. Ιστορίας Πανεπιστημίου Λονδίνου.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αγρινίου, θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Γενοκτονηθέντων.