Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαϊου, ημέρα εθνικής μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Δημοτικό κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου η κεντρική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας “Δημήτρης Ψαθάς” για να τιμηθούν οι 353.00 νεκροί της θηριωδίας που έγινε σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, των Νεοτούρκων και Κεμαλικών.

AITOLOAKARNANIA.GENOKTONIA.PSATHAS.19.5 2

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Ερυθρό Σταυρό και στην συμβολή του κατά την υποδοχή των προσφύγων εκείνες τις δραματικές στιγμές για τον Ποντιακό Ελληνισμό.

AITOLOAKARNANIA.GENOKTONIA.PSATHAS.19.5 4

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση μνήμης, ο Αιδεσιμολογιοτατος π. Δημήτριος Αντωνίου και εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου, ο Υπουργός κ. Σπήλιος Λιβανός, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και βοηθός του σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, ισότητας, άρσης ανισοτήτων και φυλετικών διακρίσεων κ. Αμαλία Βούλγαρη, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου κ. Μαρία Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Θεόδωρος Σεϊτανίδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Αγρινίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Κωνσταντίνος Μπόκας, ο πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου "ΟΡΦΕΑΣ" κ. Θεμιστοκλής Γαμβρούλης και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Αποστράτων Αιτωλοακαρνανίας κ. Αλίκη Στάμου, καθώς και μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας.

AITOLOAKARNANIA.GENOKTONIA.PSATHAS.19.5 5

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας “Δημήτρης Ψαθάς” τίμησε στο πρόσωπο του προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Κωνσταντίνου Μπόκα την αγκαλιά που προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στις πονεμένες ψυχές.

AITOLOAKARNANIA.GENOKTONIA.PSATHAS.19.5 3