Κοινή διαδικτυακή εκδήλωση για ζητήματα Γενοκτονίας και τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ιδιαίτερα δε μετά την αναγνώριση από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, διοργανώνουν η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης και η Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης και η Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, την οποία εκ μέρους των διοικητικών συμβουλίων υπογράφουν αντίστοιχα οι πρόεδροι, Γιώργος Λυσαρίδης και Αρθούρος Αμπραχαμιάν:

Τα Διοικητικά Συμβούλια, της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή εκδήλωση – ημερίδα που συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, ώρα 7.30 μ.μ. με ομιλητές - θέματα:

1.Θεοδόσης Κυριακίδης, επιστημονικός συνεργάτης της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης με θέμα: «Η Γενοκτονία μετά τη Γενοκτονία. Ζητήματα μνήμης, δημόσιας ιστορίας και ακτιβιστικού αγώνα».

2. Χοβίκ Κασαπιάν, εικαστικός, μέλος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής με θέμα: «Ιστορική αναδρομή της διεκδίκησης της διεθνούς αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας».

3.Τιγκράν Σαρκισιάν, οικονομολόγος, μέλος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής με θέμα: «Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ: ιστορική αναδρομή και συνέπειες».

Για να την παρακολουθήσετε «πατήστε» στον παρακάτω σύνδεσμο (link)

https://youtu.be/Rcs3_uHkw8A