Στο θέμα των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη, αναφέρθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στη διάρκεια των ομιλιών του στην Καλλιθέα και τη Γλυφάδα.

Σχετικά με το ζήτημα των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε «η κυβέρνηση να απομακρύνει τον κ. Φίλη από τη θέση του υπουργού Παιδείας. Η ΝΔ πάντα υπερασπιζόταν τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν τα απεμπολούσαμε λόγω ανικανότητας ή και σκόπιμα.

Και με αυτή την ευκαιρία θέλω να αναφερθώ στο θέμα του υπουργού Παιδείας: Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο, ιστορικό γεγονός, συνιστά ένα από τα στυγερότερα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

Η δήλωση του κ. Φίλη είναι προϊόν των πιο ανιστόρητων εμμονών, και των πιο αντεθνικών ιδεοληψιών, που δεν ταιριάζουν με τη θέση του ως υπουργού Παιδείας και προσβάλλουν σύσσωμο τον Ελληνισμό.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, αν ασπάζεται τις θέσεις του κ. Φίλη, αλλιώς να τις καταδικάσει με τον πιο απερίφραστο τρόπο και να τον απομακρύνει άμεσα από τη θέση του υπουργού Παιδείας», κατέληξε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.