Επίθεση κατά των ξέων ηγετών και της ΕΕ που που χαρακτήρισαν γενοκτονία τις σφαγές των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας το Σάββατο 25 Απριλίου 20015 κατά τη διάρκεια διάσκεψης επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν κατηγόρησε τους προέδρους της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τον όρο «γενοκτονία» κατά τη διάρκεια των τελετών μνήμης, ότι «υποστηρίζουν τις θέσεις που βασίζονται στα αρμενικά ψέματα».

«Θα προτιμούσαμε να μην έχουν έρθει στην Αρμενία ούτε ο (πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν, ούτε ο (πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά ) Ολάντ, αναφερόμενος στην παρουσία των δύο προέδρων στην τελετή της 24ης Απριλίου 2015, κατά την οποία τόσο ο Ολάντ, όσο και ο Πούτιν κάλεσαν την Τουρκία να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία.

«Οι τελευταίες χώρες που μπορούν να μιλάνε για γενοκτονία είναι η Γερμανία, η Ρωσία και η Γαλλία», είπε ο Ερντογάν καλώντας τους «να καθαρίσουν τους λεκέδες της δικής τους ιστορίας».

Την προηγουμένη ημέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επιτεθεί και πάλι στον της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την χρησιμοποίηση εκ μέρους τους του όρου γενοκτονία. Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι «δεν λέει την αλήθεια», μετά την έκκληση που απηύθυνε το Ευρωκοινοβούλιο στις 15 Απριλίου προς την Τουρκία να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία. «Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν έχουμε ανάγκη τις σκέψεις σας, κρατείστε τις για σας...Εχουν αυτιά που δεν ακούν, μάτια που δεν βλέπουν και γλώσσες που δεν λένε την αλήθεια», είπε.

Το «πικρό ποτήρι» της αναγνώρισης

Πάντως πρέπει να επισημάνουμε ότι δεκάδες χώρες αρχίζουν και αναγνωρίζουν τη γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά και των άλλων χριστιανικών πληθυσμών της οθωμανικής αυτοκρατορίας, των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, των Ασσυρίων / Αραμαίων που έγιναν από την ίδιο θύτη, την Τουρκία, βάσει του σχεδίου των Νεότουρκων και των Κεμαλικών, με το σύνθημα «η Τουρκία στους Τούρκους» και την εξαφάνιση των Χριστιανικών Πληθυσμών. και είναι σημαντικό πως αυτό το αναγνωρίζει ο Γερμανός Πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ με δημόσια δήλωσή του, όπως και με ψήφισμά του το Γερμανικό Κοινοβούλιο. Φαίνεται πως όσο και εάν προσπαθεί ο ισλαμιστής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και οι Κελαμιστές να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια, και όσα χρήματα και εάν ξοδεύουν σε Ευρώπη και Αμερική, θα αποτύχουν, γιατί η αλήθεια νικάει το ψέμα.