Ομιλία στο Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιου του δήμου Νεάπολης – Συκεών, θα πραγματοποιήσει ο Ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Φωτιάδης, για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τα 100 χρόνια που πέρασαν και το τί έγινε και το τι δεν έγινε για την διεθνοποίηση αυτού του ζητήματος από την επίσημη πολιτεία.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης είναι ο ομιλητής στο Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο της ερχόμενης Δευτέρας 13 Μαρτίου 2023 στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων).

Ο Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα μιλήσει στις 6 μ.μ. με θέμα «Ποντιακός Ελληνισμός 1909-1923» εκατό χρόνια μετά την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα.

SYKIES.FOTIADIS.13.3.2023

Το φετινό ΛΕΠ του δήμου με γενική θεματική ενότητα «Γεωπολιτική της Ελλάδας και του Ελληνικού Χώρου» ολοκληρώνεται την Τετάρτη 22 Μαρτίου με την εξ αναβολής, λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ομιλία του πρώην υπουργού Άμυνας και επίτιμου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Φραγκούλη Φράγκου με θέμα «Ελληνοτουρκικά και Νικόλαος Πλαστήρας ‘Ό Μαύρος Καβαλάρης’». Η ομιλία του κ. Φράγκου θα γίνει στον ίδιο χώρο επίσης στις 6 μ.μ.