Πέντε εκδηλώσεις ταυτόχρονα με στόχο την διάσωση και την διάδοση του Ποντιακού Θεάτρου σήμερα, πραγματοποιεί η Επιτροπή Θεάτρου της Παμποντιακής Ομοσπονδιας Ελλάδος, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, με ταυτόχρονη έναρξη σε πέντε εκτευκτήρια συλλόγων των Συνδέσμων Ποντιακών Σωματείων της Ομοσπονδίας σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στην Αττική (Ένωση Ποντίων Περιστερίου), στη Βέροια (Εύξεινος Λέσχη Βέροιας), στη Θεσσαλονίκη (Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού), την Πτολεμαΐδα (Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας) και στην Ξάνθη (Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης).

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφεται από τον πρόεδρο Γιώργο Βαρυθυμιάδη και την γενική γραμματέα Αθηνά Σωτηριάδου.

Η επιτροπή Θεάτρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου διοργανώνει εκδηλώσεις για τη «Διάσωση και διάδοση του Ποντιακού Θεάτρου σήμερα».

Στις 26 Μαρτίου ημέρα Κυριακή και ώρα 11.30 π.μ. με ταυτόχρονη έναρξη σε 5 εντευκτήρια συλλόγων των Συνδέσμων Ποντιακών Σωματείων της Π.Ο.Ε. σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στην καταγραφή των θεατρικών σχημάτων και θεατρικών έργων, στη διαμόρφωση συνθηκών για τη συνέχιση της οργάνωσης του ποντιακού θεάτρου, στην ενδυνάμωση των προοπτικών για θεατρικές παραστάσεις, προβληματισμούς, ιδέες αλλά και προτάσεις γύρω από αυτό.

Περιμένουμε να ενισχύσουν τις προσπάθειές μας όλοι όσοι αγαπούν και συμμετέχουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.