Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και η Εταιρία Livemedia εκτιμώντας την ενασχόληση των φοιτητών και μελλοντικών επιστημόνων με την ποντιακή, στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου στη Φλώρινα το τριήμερο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, παρέχουν σε φοιτητές σχολών και τμημάτων συναφών αντικειμένων με το θέμα του Συνεδρίου, τη δυνατότητα δια ζώσης παρακολούθησης καλύπτοντας τα έξοδα διαμονής δέκα δίκλινων δωματίων για δύο διανυκτερεύσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και η γενική γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου, «το συγκεκριμένο εγχείρημα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ή υποψήφιους διδάκτορες Γλωσσολογίας, Φιλολογίας, Φιλοσοφικών Σχολών και Παιδαγωγικών τμημάτων, καθώς και φοιτητές του τμήματος Γλώσσας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών, ή φοιτητές στα Εργαστήρια Νεοελληνικών Διαλέκτων, οι οποίοι έχουν ήδη ή πρόκειται να εκπονήσουν πτυχιακές ή διπλωματικές εργασίες με ερευνητικό θέμα την ποντιακή.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν e-mail με τα στοιχεία τους, καθώς και ένα σύντομο κείμενο στο οποίο να εξηγούν τους λόγους για τους οποίους θα τους ενδιέφερε να παρακολουθήσουν το Συνέδριο. Χορηγός του προγράμματος η εταιρία Livemedia, την οποία και ευχαριστούμε πολύ για την πρωτοβουλία. 
E-mail επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Παρακαλείσθε να αποστείλετε το μήνυμά σας με κοινοποίηση και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022».
Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, «Ποντι-α-κή: Όψεις του σήμερα, προοπτικές του αύριο. Σκιαγραφώντας δρόμους και διαδρομές», ανοίξτε τον ακόλουθο σύνδεσμο