Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου, σε διοργάνωση Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Δήμου Κατερίνης, στην οποία συμμετείχε με δύο παραστάσεις η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφει ο υπεύθυνος επικοινωνίας Αργύρης Κετσετσής «η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" συμμετείχε ηχηρά στην διοργάνωση με δύο παραστάσεις ποντιακού θεάτρου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου Κατερίνης, τόσο την Κυριακή 11 όσο και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.

ARGONAFTES.KILKIS.THEATRO.KATERINH.9.2022 2

Συγκεκριμένα, την πρώτη Κυριακή, της 11ης Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκε στο κοινό της Κατερίνης το θεατρικό μονόπρακτο "Ο πετεινόν κωσσού 'κ' 'ίνεται." του Νικολάου Καλεντερίδη σε σκηνοθεσία του προέδρου της Ένωσής μας, κ. Παναγιώτη Δαμιανίδη.

ARGONAFTES.KILKIS.THEATRO.KATERINH.9.2022 5

Στην παράσταση συμμετείχαν οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας των "Αργοναυτών": Δημήτρης Δαμιανίδης, Αθηνά Τσαλουχίδου, Φούλα Καλεντερίδου, και ο μικρός Ταξιάρχης Γρόσης, ενώ στην τεχνική υποστήριξη συνέδραμε το μέλος μας, κ. Αθανάσιος Λαβασάς.

Την δεύτερη Κυριακή, της 18ης Σεπτεμβρίου 2022, η θεατρική ομάδα των "ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ", μετά από την μεγάλη επιτυχία 2 ετών εντός και εκτός των ορίων της πόλης του Κιλκίς, παρουσίασε και στην Κατερίνη την ποντιακή κωμωδία του Δημήτρη Νικοπολιτίδη: "Χωρίς εσέν 'κι γίνουμαι, χωρίς εσέν 'κ' ευτάγω".

ARGONAFTES.KILKIS.THEATRO.KATERINH.9.2022 1

Στην παράσταση συμμετείχαν οι παρακάτω ηθοποιοί των "ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ": Παναγιώτης Δαμιανίδης, Δημήτρης Δαμιανίδης, Θανάσης Λαβασάς, Αντωνία Ζάικου, Σοφία Παναγιωτίδου, Μιχάλης Σουλαμίδης, Αιμίλιος Σαββίδης, Φούλα Καλεντερίδου, Αθηνά Τσαλουχίδου, Κώστας Μαστορίδης, Κώστας Παυλίδης, Μαίρη Αντωνιάδου, Ελένη Καλαϊτζίδου, Θοδώρα Χατζίδου, Δέσποινα Κουσίδου και ο μικρός Ταξιάρχης Γρόσης.

ARGONAFTES.KILKIS.THEATRO.KATERINH.9.2022 4

Πέρα από την Ένωσή μας, στην διοργάνωση συμμετείχαν οι θεατρικές ομάδες του Συλλόγου Ποντίων Κορινού "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ", της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, καθώς και της Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας.

Το 5ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ήταν αφιερωμένο στον ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα, Πολύκαρπο Χάιτα.

Κλείνοντας, δίνουμε για ακόμα μια φορά τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους συντελεστές των παραστάσεων και πολύ περισσότερο σε όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας των "ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ", για την εντατική προετοιμασία αλλά, κυρίως, για την αντάξια εκπροσώπηση του Κιλκίς και της τοπικής λαϊκής μας παράδοσης και σε αυτήν την διοργάνωση. Εκφράζουμε την ευχή μας να συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους και αναμένουμε τις νέες θεατρικές τους απόπειρες από τη νέα σεζόν».